16/11/2019 16/11/2019 Με ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, μετέβη, χθές, 15 προς 16 Νοεμβρίου 2019 στην Ιερά Μονή Παντοκράτορος Ταώ Πεντέλης, για να τελέσει το 40νθήμερο μνημόσυνο της μακαριστής Καθηγουμένης Γερόντισσας Στυλιανής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών. «Ήλθα απόψε να εκπληρώσω χρέος αγάπης και οφειλής σε μια Οσία ψυχή, που δόθηκε ολοκληρωτικά...
16 Νοεμβρίου, 2019 - 16:41
Τελευταία ενημέρωση: 16/11/2019 - 18:11

Σε Ιερά Αγρυπνία λίγες ώρες πριν την Ενθρόνισή του

Διαδώστε:
Σε Ιερά Αγρυπνία λίγες ώρες πριν την Ενθρόνισή του

Με ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, μετέβη, χθές, 15 προς 16 Νοεμβρίου 2019 στην Ιερά Μονή Παντοκράτορος Ταώ Πεντέλης, για να τελέσει το 40νθήμερο μνημόσυνο της μακαριστής Καθηγουμένης Γερόντισσας Στυλιανής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών.

«Ήλθα απόψε να εκπληρώσω χρέος αγάπης και οφειλής σε μια Οσία ψυχή, που δόθηκε ολοκληρωτικά στον Θεό και στην Εκκλησία. Σε μια μητέρα της Εκκλησίας μας, η οποία ευεργέτησε και την ταπεινότητα μου με αγάπη και διάκριση» τόνισε στον λόγο του ο κ. Συμεών.

«Οδεύοντας σε μια Μητρόπολη που έχει την ευλογία από τον Θεό να έχει πλήθος αξιολόγων Ιερών Μονών, θεώρησα επιτακτική ανάγκη να ανάψω μια λαμπάδα σε ένα ευλογημένο μοναστικό καταφύγιο της Εκκλησίας μας και να ζητήσω την ευχή και την πρεσβεία των Οσίων Πατέρων και Μητέρων της Εκκλησίας μας» κατέληξε ο Σεβασμιώτατος Συμεών.

Ο Σεβ. κ. Συμεών ευχήθηκε τέλος η νέα Καθηγουμένη που θα αναδειχθεί προσεχώς να αποδειχθεί αντάξιος συνεχιστής της μακαριστής Γερόντισσας Στυλιανής, ενώ μετέφερε στην αδελφότητα της Μονής τις πατρικές ευχές του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, τον οποίο ευχαρίστησε ιδιαιτέρως και για την αποστολή στην αγρυπνία του Αρχιδιακόνου του π. Ιωάννη Μπούτση.

Να σημειωθεί ότι στην Ενθρόνιση του Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών παραβρέθηκε και πολυμελής αντιπροσωπεία μοναζουσών από την Ιερά Μονή Νταού Πεντέλης.

Στην Ιερά Αγρυπνία συμμετείχαν εκατοντάδες πιστοί από όλη την Αττική.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων