21/08/2020 21/08/2020 Από την Ανατολική Φθιώτιδα ξεκίνησε η τρίτη μεγάλη περιοδεία για το μήνα Αύγουστο, του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών Χθες Πέμπτη, αργά το βράδυ, μετά την τέλεση της εξοδίου Ακολουθίας στην Παναγία Ξηριώτισσα ενός αδικοχαμένου νέου παλικαριού, του Κωνσταντίνου, ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε την Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Μύλων Πελασγίας, στην οποία και διανυκτέρευσε ακολουθώντας το...
21 Αυγούστου, 2020 - 18:59

Στη Γερόντισσα Χαριτίνη ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος

Διαδώστε:
Στη Γερόντισσα Χαριτίνη ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος

Από την Ανατολική Φθιώτιδα ξεκίνησε η τρίτη μεγάλη περιοδεία για το μήνα Αύγουστο, του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών

Χθες Πέμπτη, αργά το βράδυ, μετά την τέλεση της εξοδίου Ακολουθίας στην Παναγία Ξηριώτισσα ενός αδικοχαμένου νέου παλικαριού, του Κωνσταντίνου, ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε την Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Μύλων Πελασγίας, στην οποία και διανυκτέρευσε ακολουθώντας το πρόγραμμα της Μονής.  Σήμερα το πρωί, για δεύτερη φορά μετά την ενθρόνιση του, επισκέφθηκε την Οσιωτάτη Γερόντισσα Χαριτίνη, την διακόνισσα του μακαριστού προκατόχου του κυρού Δαμασκηνού, στο Αχλάδι,  και εκκλησιάστηκε στην Θεία Λειτουργία, που τέλεσε στον Ιερό Ναό των Αγίων Ραφαήλ Νικολάου και Ειρήνης, ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. π. Άγγελος Ανθόπουλος.

Στην σύντομη προσλαλιά του ο κ. Συμεών έδωσε πατρικές ευχές και εξέφρασε την αγάπη του προς τη Γερόντισσα και ευχήθηκε η Παναγία να την έχει υπό τη σκέπη Της και την παρακάλεσε να προσεύχεται, ώστε οι αδελφοί μας χριστιανοί, στις μικρές και μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, να βρίσκουν καταφύγιο, στήριγμα και παρηγοριά στο πρόσωπο της Παναγίας μας και στη λατρευτική ζωή της Εκκλησίας μας.

Η Γερόντισσα Χαριτίνη ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Σεβασμιωτάτο,  εξέφρασε την συγκίνηση της για την δεύτερη αυτή επίσκεψη του Σεβασμιωτάτου και τον παρακάλεσε να επισκέπτεται τακτικά, όσο του επιτρέπουν τα καθήκοντά του, τον ιερό αυτό χώρο στο Αχλάδι, τον οποίο ιδιαίτερα αγαπούσε και ο μακαριστός προκάτοχος του, Μητροπολίτης Φθιώτιδος κυρός Δαμασκηνός.

Στην συνέχεια ο κ. Συμεών είχε μία όμορφη επικοινωνία με τη Γερόντισσα και  τους Πατέρες και ακολούθως πραγματοποίησε ποιμαντική επίσκεψη στο χωριό Αχλάδι.

Ο Σεβασμιώτατος συνεχίζει απόψε την περιοδεία του στην Υπάτη,  όπου θα τελέσει την Ιερά Αγρυπνία στον αρχαίο Ιερό Ναό της Αγίας Σοφίας, στις παρυφές του Κάστρου της πόλεως.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων