26/10/2019 26/10/2019 Αύριο Κυριακή 27 Οκτωβρίου συμπληρώνονται τρεις μήνες από την κοίμηση του μακαριστού Μητροπολίτου Φθιώτιδος κυρού Νικολάου. Εις τιμήν της μνήμης του μακαριστού ο νέος Ποιμενάρχης, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, θα μεταβεί από το Ηράκλειο της Κρήτης, όπου βρίσκεται, προσκεκλημένος του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ειρηναίου για την χειροτονία του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κνωσού κ. Προδρόμου,...
26 Οκτωβρίου, 2019 - 18:32
Τελευταία ενημέρωση: 26/10/2019 - 18:45

Στην Τήνο ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος προς τιμήν του προκατόχου του

Διαδώστε:
Στην Τήνο ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος προς τιμήν του προκατόχου του

Αύριο Κυριακή 27 Οκτωβρίου συμπληρώνονται τρεις μήνες από την κοίμηση του μακαριστού Μητροπολίτου Φθιώτιδος κυρού Νικολάου.

Εις τιμήν της μνήμης του μακαριστού ο νέος Ποιμενάρχης, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, θα μεταβεί από το Ηράκλειο της Κρήτης, όπου βρίσκεται, προσκεκλημένος του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ειρηναίου για την χειροτονία του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κνωσού κ. Προδρόμου, στην ιερά νήσο Τήνο, γενέτειρα του μακαριστού Νικολάου, για να τελέσει ιερό μνημόσυνο στην ιδιαίτερη πατρίδα του μακαριστού Νικολάου, στην Πλατειά Τήνου.

Επίσης, κατόπιν προσκλήσεως, ευλογίας και κανονικής αδείας του οικείου Ποιμενάρχου, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Κέας, Μήλου κ. Δωροθέου αλλά και της διοικήσεως του Πανελλήνιου Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας Τήνου και του Αρχιερατικού Επιτρόπου Τήνου, Πρωτ. π. Γεωργίου Φανερού, θα χοροστατήσει στον Όρθρο και θα τελέσει την Θεία Λειτουργία την Δευτέρα 28 Οκτωβρίου στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας της Τήνου, στον Ναό της Μεγαλόχαρης, όπου και θα προστεί και της Δοξολογίας για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου και θα εκφωνήσει τον Πανηγυρικό της ημέρας.

Ο Σεβασμιώτατος, τιμώντας την μνήμη του προκατόχου του, θα μεταβεί και στον τάφο του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρού Ιερωνύμου του Α’ και θα τελέσει νεκρώσιμο τρισάγιο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων