14/09/2022 14/09/2022 Ενώνουν τις δυνάμεις τους δύο από τους μεγαλύτερους επιστημονικούς συλλόγους της Λαμίας με την Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδας και τον Φιλανθρωπικό Οργανισμό «Αποστολή» υπογράφοντας σύμφωνα συνεργασίας με σκοπό την ανάπτυξη κοινών δράσεων κοινωνικού, εκπαιδευτικού και προνοιακού χαρακτήρα προκειμένου να στηριχτούν ευάλωτες και ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού. Τα Σύμφωνα Συνεργασίας υπέγραψαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών,...
14 Σεπτεμβρίου, 2022 - 14:03
Τελευταία ενημέρωση: 14/09/2022 - 16:10

Σύμφωνα Συνεργασίας του Δικηγορικού και Ιατρικού Συλλόγων Λαμίας με την Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος και την «Αποστολή»

Διαδώστε:
Σύμφωνα Συνεργασίας του Δικηγορικού και Ιατρικού Συλλόγων Λαμίας με την Ιερά  Μητρόπολη Φθιώτιδος και την «Αποστολή»

Ενώνουν τις δυνάμεις τους δύο από τους μεγαλύτερους επιστημονικούς συλλόγους της Λαμίας με την Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδας και τον Φιλανθρωπικό Οργανισμό «Αποστολή» υπογράφοντας σύμφωνα συνεργασίας με σκοπό την ανάπτυξη κοινών δράσεων κοινωνικού, εκπαιδευτικού και προνοιακού χαρακτήρα προκειμένου να στηριχτούν ευάλωτες και ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Τα Σύμφωνα Συνεργασίας υπέγραψαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Λαμίας κ. Αθανάσιος Μακρυγιάννης, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λαμίας κ. Χρήστος Γεωργίου και ο Γενικός Διευθυντής του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας ανοίγοντας παράλληλα και ένα παράθυρο συνεργασίας και για την στήριξη των οικογενειών δικηγόρων και ιατρών με μικρά παιδάκια με την δυνατότητα φοίτησης με προνομιακούς όρους στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιού «Άγιος Εφραίμ» της Αποστολής και της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών εξέφρασε την ικανοποίησή του για την υπογραφή αυτών των συμφώνων τα οποία, όπως τόνισε, «αποτελούν το επιστέγασμα ενός διαλόγου αγάπης με την κοινωνία και τους ανθρώπους της, οι οποίοι αγωνίζονται ο κάθε ένας από το δικό του μετερίζι για την πρόοδο και την κοινωνική συνοχή. Οι δικηγόροι και οι ιατροί της περιοχής μας, με τα εκλεκτά Διοικητικά Συμβούλια των Συλλόγων τους και με τους εξέχοντες Προέδρους αυτών, τον κ. Μακρυγιάννη και τον κ. Γεωργίου, θέτουν τα χαρίσματα και την διάθεσή τους σε συνέργειες και δράσεις τόσο με την τοπική μας Εκκλησία όσο και με την ΑΠΟΣΤΟΛΗ, προκειμένου να στηρίξουμε ο ένας τον άλλο και όλοι μαζί την κοινωνία μας ολάκερη. Η Μητρόπολή μας αναγνωρίζοντας το έργο τους στην κοινωνία προσφέρει μία προνομιακή δυνατότητα ένταξης των μικρών παιδιών δικηγόρων και ιατρών στις εκπαιδευτικές δράσεις του ΚΔΑΠ ΑΓΙΟΣ ΕΦΡΑΙΜ της Αποστολής στην πόλη της Λαμίας».

Ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Λαμίας κ. Αθανάσιος Μακρυγιάννης δήλωσε:

«Στα πλαίσια της προσπάθειας και της επιδίωξης κοινών σκοπών με την Ιερά Μητρόπολη και στην κατεύθυνση να βοηθήσουμε τον Φιλανθρωπικό σκοπό της «Αποστολής» που είναι σημαντικότατος για όλο το έργο του στην Ελλάδα και στην Ιερά Μητρόπολή μας, υπογράψαμε ένα σύμφωνο συνεργασίας, στο οποίο εμπεριέχεται μία σειρά από συνέργειες και συνεργασίες με φιλανθρωπικό σκοπό, προσπαθώντας να βοηθήσουμε όλους όσους έχουν ανάγκη.

Η πρωτοβουλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Συμεών ήταν εξαιρετική και όλο το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου την αγκάλιασε άμεσα και με πολλή χαρά. Συνάμα, θα παρέχεται η δυνατότητα σε όλα παιδιά όλων των μελών του Δικηγορικού Συλλόγου, των συναδέλφων μας, να φοιτούν στο ΚΔΑΠ «Άγιος Εφραίμ», οι εγκαταστάσεις του οποίου είναι εξαιρετικές και πρότυπες και έτσι να βοηθούνται οι οικογένειές των νομικών, οι οποίοι και εργάζονται πολλές ώρες της ημέρας.

Κλείνοντας θέλω να τονίσω ότι όλοι μας θα είμαστε αρωγοί με κάθε δυνατό τρόπο προς κάθε τέτοιου είδους πρωτοβουλία του Μητροπολίτου μας και προς αυτή την κατεύθυνση»

Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λαμίας κ. Χρήστος Γεωργίου σημείωσε:

« Είναι πραγματικά σήμερα μεγάλη χαρά και τιμή για όλη την ιατρική κοινότητα της Φθιώτιδος, που υπογράψαμε σήμερα αυτό το σύμφωνο συνεργασίας με την Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος και τον Φιλανθρωπικό Οργανισμό «Αποστολή».

Το Σύμφωνο συνεργασίας έχει ως στόχο την υλοποίηση δραστηριοτήτων και πρωτοβουλιών κοινωνικού χαρακτήρος και μέσα από αυτές τις δράσεις θα μπορέσουν να βοηθηθούν ευάλωτες οικογένειες και κοινωνικές ομάδες.

Για την ιατρική κοινότητα, για όλους εμάς, είναι μία αναγνώριση της προσπάθειας την οποία καταβάλαμε όλο αυτό το διάστημα και νιώθουμε την χαρά αυτής της αναγνώρισης από την Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος και πρώτα από τον ίδιο τον Μητροπολίτη μας κ. Συμεών, ο οποίος μας στήριξε και μας στηρίζει να αναγνωρίζει έμπρακτα όλη αυτή την προσπάθεια της ιατρικής κοινότητος.

Είμαι απόλυτα βέβαιος ότι μέσα από αυτή την συνεργασία θα προκύψουν πολλά θετικά στοιχεία, πρώτιστα για τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη, όσο και για την ιατρική κοινότητα του Νομού».

Τέλος, ο Γενικός Διευθυντής της «Αποστολής» κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας δήλωσε:

«Θέλω να ευχαριστήσω για μία ακόμη φορά τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Συμεών, που μας δίνετε την δυνατότητα να προσφέρουμε για το καλό του κόσμου. Από την πρώτη στιγμή της ίδρυσής της, η «Αποστολή» είχε αυτόν τον σκοπό. Να στέκεται δίπλα στους συνανθρώπους μας που υποφέρουν ανεξαρτήτως χρώματος, φυλής και θρησκείας. Και αυτή ήταν η παρακαταθήκη, η εντολή και η βασική αρχή του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου μας, Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου.

Σήμερα είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος γιατί επιτυγχάνεται μια μεγάλη συνεργασία. Η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος, ο Δικηγορικός Σύλλογος και ο Ιατρικός Σύλλογος της Λαμίας και η «Αποστολή» ενώνουμε τις δυνάμεις μας για έναν σκοπό και αυτός ο σκοπός είναι ο άνθρωπος που υποφέρει και που βρίσκεται σε δυσκολία. Είναι ένα πρώτο βήμα, ο θεμέλιος λίθος μιας συνεργασίας, την οποία θα δούμε να εξελίσσεται και ευχόμαστε και προσευχόμαστε αυτή η συνεργασία να βοηθήσει τους ανθρώπους στην ζωή τους».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων