07/11/2020 07/11/2020 Τεμάχιο του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Νεκταρίου, αλλά και το Ωμόφορο από την εις Επίσκοπον χειροτονία του, το οποίο φυλάσσεται στην Ιερά Πρωτοσυγκελλία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, στην οποία υπηρέτησε επί πολλά έτη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, κατόπιν αδείας και ευλογίας του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου, εκόμισε απόψε το...
07 Νοεμβρίου, 2020 - 11:33
Τελευταία ενημέρωση: 07/11/2020 - 10:58

Τεμάχιο του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Νεκταρίου στη Λαμία

Διαδώστε:
Τεμάχιο του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Νεκταρίου στη Λαμία

Τεμάχιο του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Νεκταρίου, αλλά και το Ωμόφορο από την εις Επίσκοπον χειροτονία του, το οποίο φυλάσσεται στην Ιερά Πρωτοσυγκελλία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, στην οποία υπηρέτησε επί πολλά έτη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, κατόπιν αδείας και ευλογίας του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου, εκόμισε απόψε το βράδυ στον Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου στην πόλη της Λαμίας ο Σεβασμιώτατος, προκειμένου οι πιστοί λίγο πριν το 2ο lockdown και τον εγκλεισμό στα σπίτια, να λάβουν την ευλογία και την δύναμη από τον Άγιο Νεκτάριο, ο οποίος μάλιστα υπηρέτησε την πόλης της Λαμίας και την Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος, ως Ιεροκήρυκας.

Ο Σεβασμιώτατος με ιδιαίτερη συγκίνηση, απευθύνθηκε στους πιστούς τονίζοντάς ότι: «σε τέτοιες μέρες και στιγμές δοκιμασίας, είτε προσωπικής, είτε συλλογικής, Ιερά Πρόσωπα, όπως αυτό του Αγίου Νεκταρίου, τα οποία δοκιμάσθηκαν, συκοφαντήθηκαν και υπέφεραν, μας δίνουν ιδιαίτερη δύναμη.

Η φετινή Πανήγυρις, η οποία είναι και επέτειος 100 ετών από την κοίμηση του Αγίου, τόσο για το Μοναστήρι του στην Αίγινα, όσο και στους Ιερούς Ναούς, στους οποίους τιμάται ο Άγιος σε ολόκληρη την Οικουμένη, θα είναι μία μίμηση του μαρτυρίου του».

Στην συνέχεια του κηρύγματός του ο Σεβασμιώτατος ανέφερε:

«Ο Άγιος Νεκτάριος υπέφερε μόνος, εγκαταλελειμμένος και σιωπηλός το μαρτύριο της συκοφαντίας. Έτσι κι εμείς καλούμαστε φέτος να εορτάσουμε τον Άγιο, δυστυχώς εν σιωπή και απομονώσει μέσα στις δύσκολες συνθήκες της υγειονομικής κρίσης που ταλαιπωρεί την Πατρίδα μας και τον κόσμο ολόκληρο».

Φωτογραφίες: Δημήτριος Ανάγνου

Περισσότερες φωτογραφίες

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων