24/05/2022 24/05/2022 Πραγματοποιήθηκε ο επίσημος εορτασμός των Πολιούχων Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης της ιστορικής και ηρωικής Πόλεως Αμυνταίου. Την Παρασκευή 20 Μαΐου 2022, ώρα 19:00μ.μ, τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Δισαρχιερατικός Εσπερινός μετ’ Αρτοκλασίας και η Ιερά Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος των Αγίων Θεοστέπτων και Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κωνσταντιανής κ. Κοσμά (Παλαίφατο Πατριαρχείο...
24 Μαΐου, 2022 - 11:43
Τελευταία ενημέρωση: 24/05/2022 - 11:46

Η πανήγυρη των Πολιούχων του Αμυνταίου

Διαδώστε:
Η πανήγυρη των Πολιούχων του Αμυνταίου

Πραγματοποιήθηκε ο επίσημος εορτασμός των Πολιούχων Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης της ιστορικής και ηρωικής Πόλεως Αμυνταίου.

Την Παρασκευή 20 Μαΐου 2022, ώρα 19:00μ.μ, τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Δισαρχιερατικός Εσπερινός μετ’ Αρτοκλασίας και η Ιερά Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος των Αγίων Θεοστέπτων και Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κωνσταντιανής κ. Κοσμά (Παλαίφατο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας), και συγχοροστατούντος του Ποιμενάρχου, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ. Θεοκλήτου.

Το Σάββατο 21 Μαΐου 2022, ώρα 07:30-10:30μ.μ, τελέστηκαν ο Εόρτιος Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κωνσταντιανής κ. Κοσμά (Παλαίφατο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας), ο οποίος κήρυξε τον Θείο Λόγο.

Την Ιερά Πανήγυρη τίμησαν με την παρουσία τους πλειάδα κληρικών από την Μητροπολίτικη Περιφέρεια Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας και εκπρόσωποι των Αρχών, των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας, της Πυροσβεστικής, των Φορέων και των Συλλόγων.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων