19/08/2022 19/08/2022 Η Ιερά Μητρόπολη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας και το Κέντρο Νεότητας αυτής “ΑΓΙΟΣ ΚΗΡΥΚΟΣ”, αποτίοντας ελάχιστο φόρο τιμής στα θύματα της Μικρασιατικής Καταστροφής και στα πλαίσια των εκδηλώσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος για την επέτειο συμπλήρωσης εκατό ετών από την Μικρασιατική Καταστροφή, προβάλλει το “Ελληνισμού Ορατόριο” που είναι αποτέλεσμα της πολύμηνης συνεργασίας εκατό και πλέον...
19 Αυγούστου, 2022 - 21:00
Τελευταία ενημέρωση: 19/08/2022 - 21:07

Καλλιτεχνικό δρώμενο «ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΟΡΑΤΟΡΙΟ» από την Ι. Μητρόπολη Φλωρίνης

Διαδώστε:
Καλλιτεχνικό δρώμενο «ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΟΡΑΤΟΡΙΟ» από την Ι. Μητρόπολη Φλωρίνης

Η Ιερά Μητρόπολη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας και το Κέντρο Νεότητας αυτής “ΑΓΙΟΣ ΚΗΡΥΚΟΣ”, αποτίοντας ελάχιστο φόρο τιμής στα θύματα της Μικρασιατικής Καταστροφής και στα πλαίσια των εκδηλώσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος για την επέτειο συμπλήρωσης εκατό ετών από την Μικρασιατική Καταστροφή, προβάλλει το “Ελληνισμού Ορατόριο” που είναι αποτέλεσμα της πολύμηνης συνεργασίας εκατό και πλέον ανθρώπων (μουσικών, χορωδών, τραγουδιστών, διοργανωτών, μαέστρου κ.ά.).

Ένα πρωτότυπο και ιδιαίτερο μουσικό ταξίδι μέσα από το οποίο προβάλλεται η προσπάθεια επιβίωσης του Ελληνισμού παρά τα δεινά, τις σφαγές, τους εξισλαμισμούς, η οποία και επιτυγχάνεται λόγω της διατήρησης της Ορθόδοξης Πίστης του, της Πολιτισμικής Ταυτότητάς του και της επίγνωσης της διαχρονικής ιστορικής πορείας του.

Σε αυτό το πλαίσιο κοινοποιούνται δύο σχετικά βίντεο. Το πρώτο παρουσιάζει το Καλλιτεχνικό Δρώμενο «ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΟΡΑΤΟΡΙΟ». Το δεύτερο αποτελείται από την Εισαγωγή, τον ιδιαίτερο χαιρετισμό της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και του Μητροπολίτη Φλωρίνης κ. Θεοκλήτου, καθώς και τις Τιμητικές Διακρίσεις οι οποίες δόθηκαν στους βασικούς συντελεστές του «ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΟΡΑΤΟΡΙΟΥ».

 

Ένα ξεχωριστό γεγονός για την τοπική Εκκλησία το οποίο πραγματοποιήθηκε με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ. Θεοκλήτου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων