18/02/2021 18/02/2021 Την Τετάρτην 17ην Φεβρουαρίου 2021 ο Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκος ευλόγησε την Αγιοβασιλόπιττα του Συνδέσμου Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Μηνά, Βίκτωρος και Βικεντίου. Κατά τη διάκρεια της ομιλίας του ο Σεβασμιώτατος εξήρε την στάση του Ιερού Κλήρου εν μέσω της ιδιόμορφης καταστάσεως που δημιούργησε η υγειονομική κρίση....
18 Φεβρουαρίου, 2021 - 15:52
Τελευταία ενημέρωση: 18/02/2021 - 15:55

Εξήρε τη στάση των Κληρικών στην πανδημία ο Μητρ. Χίου

Διαδώστε:
Εξήρε τη στάση των Κληρικών στην πανδημία ο Μητρ. Χίου

Την Τετάρτην 17ην Φεβρουαρίου 2021 ο Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκος ευλόγησε την Αγιοβασιλόπιττα του Συνδέσμου Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Μηνά, Βίκτωρος και Βικεντίου. Κατά τη διάκρεια της ομιλίας του ο Σεβασμιώτατος εξήρε την στάση του Ιερού Κλήρου εν μέσω της ιδιόμορφης καταστάσεως που δημιούργησε η υγειονομική κρίση.

Ο Σεβασμιώτατος μετά την τέλεσιν της ακολουθίας του Εσπερινού και την καθ’ εκάστην Τετάρτην τελουμένην διακονίαν του Κηρύγματος με θέμα την Ορθόδοξον Χριστιανικήν Πίστιν ευλόγησε την Αγιοβασιλόπιττα του Συνδέσμου τηρουμένων των υγειονομικών μέτρων.

Εκ μέρους του Συνδέσμου Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών παρέστησαν ο Πρόεδρος Αιδεσ/τος Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Κωνσταντίνου και ο Γραμματέας Αιδεσ/τος Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Χανδρής, ενώ τα λοιπά Μέλη είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την τελετήν από τη φιλόξενη συχνότητα του ραδιοφωνικού σταθμού της Χιακής Εκκλησίας «Σήμαντρον».

Ο Σεβασμιώτατος, προ της απολύσεως της ακολουθίας, μίλησε πατρικά, εξήρε την στάση του Ιερού Κλήρου εν μέσω της ιδιόμορφης καταστάσεως που δημιούργησε η υγειονομική κρίση, τόνισε την σημασίαν της θείας λατρείας και ιδιαιτέρως του Μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας, διά του οποίου κοινωνούμεν του Αχράντου Σώματος και του Τιμίου Αίματος του Κυρίου μας Ιησού Χριστού και τα οποία μεταδίδομεν διά της Αγίας Λαβίδος, που συμβολίζει την Κυρίαν Θεοτόκον.

Τέλος απηύθυνε εγκάρδιες ευχές και την διαβεβαίωσε ότι στην Ιερά Μητρόπολη Χίου, Ψαρών και Οινουσσών τελούνται όλα όσα πρέπει με ακριβή και διακριτικό τρόπο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων