13/11/2020 13/11/2020 Την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2020 και ώρα 7.00 μ.μ. ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκος τέλεσε στο Ιερό Παρεκκλήσιο Μεταμορφώσεως Σωτήρος Χριστού του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίων Μηνά, Βίκτωρος και Βικεντίου πόλεως Χίου την Ακολουθία του Αγιασμού και ευλόγησε την έναρξη της ιεραποστολικής διακονίας του πνευματικού και κατηχητικού έργου των δύο Σωματείων...
13 Νοεμβρίου, 2020 - 10:57
Τελευταία ενημέρωση: 13/11/2020 - 12:27

Έναρξη κύκλων Αγίας Γραφής 2020 – 2021 στη Μητρόπολη Χίου

Διαδώστε:
Έναρξη  κύκλων Αγίας Γραφής 2020 – 2021 στη Μητρόπολη Χίου

Την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2020 και ώρα 7.00 μ.μ. ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκος τέλεσε στο Ιερό Παρεκκλήσιο Μεταμορφώσεως Σωτήρος Χριστού του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίων Μηνά, Βίκτωρος και Βικεντίου πόλεως Χίου την Ακολουθία του Αγιασμού και ευλόγησε την έναρξη της ιεραποστολικής διακονίας του πνευματικού και κατηχητικού έργου των δύο Σωματείων που εργάζονται στο νησί δηλαδή της ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΕΝΩΣΕΩΣ ΓΟΝΕΩΝ «Η ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΑΓΩΓΗ» ΓΕΧΑ Χίου και της ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ ΧΙΟΥ «Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΓΚΙΑΛΑΣ».

Λόγω των περιορισμών που επιβάλλει η εξάπλωση της ασθενείας του κορωνοιού παρέστησαν οι Εκκλησιαστικοί Συμπαραστάτες των δύο Σωματείων Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερος π. Δημήτριος Κ. Γεόμελος, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών και Αιδεσιμολ. Πρεσβύτερος π. Εμμανουήλ Γ. Τζιώτης, τα Προεδρεία και τα Μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των Σωματείων, ως και αντιπροσωπεία των Κυκλαρχών και Κυκλαρχισσών.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Μάρκος στην ομιλία του συνέδεσε την έναρξη λειτουργίας των (Φιλικών) Κύκλων Μελέτης Αγίας Γραφής με την αφιέρωση του πνευματικού έργου της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου για το έτος 2020 στον Απόστολο και Ευαγγελιστή Μάρκο, το Ευαγγέλιο του οποίου ξεκινά με την πρόταση «Αρχή του Ευαγγελίου Ιησού Χριστού». Συνέδεσε την πρώτη λέξη του Ευαγγελίου με το «Εν αρχή εποίησεν ο Θεός τον ουρανόν και την γην», που αναφέρεται στην έναρξη της Ιστορίας και στην Δημιουργία του κόσμου όπως περιγράφεται στο Βιβλίο της Γενέσεως, αλλά και με την αρχή του Ευαγγελίου του Ιωάννου που ξεκινά με την πρόταση «Εν αρχή ην ο Λόγος…» που άναφέρεται στην διά της Αναστάσεως «άλλης απαρχήν της αιωνίου βιοτής». Τόνισε, μέσω της άναπτύξεως της Ευαγγελικής αναφοράς την ανάγκη να είναι το κήρυγμα Χριστοκεντρικό, αγιογραφικό, πατερικό, σωτηριολογικό και εσχατολογικό, ζητώντας να τονίζεται πολλές φορές το όνομα του Χριστού στην ανάπτυξη κάθε θέματος, και υπενθύμισε την ανάγκη να φορούν όλοι οι βαπτισμένοι Ορθόδοξοι Χριστιανοί τον βαπτιστικό τους Σταυρό και μάλιστα εμφανώς, ως ομολογία Πίστεως, ώστε να καθίστανται και βεβαιόπιστοι.

Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος προσέφερε ως ευλογία σε κάθε ένα από τους παρισταμένους την Ι. Εικόνα των Παμμεγίστων Ταξιαρχών , την σύναξη των οποίων την Ιερά Μνήμη ετίμησε η Εκκλησία μας την ημέρα αυτή από μετάθεση λόγω των υγειονομικών μέτρων από την ασθένεια του κορωνοιού και ανακοίνωσε ως απόφασή Του να μεταδίδονται τα θέματα κάθε Συλλόγου μέσω του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Χιακής Εκκλησίας «ΣΗΜΑΝΤΡΟ» για την οικοδομή και ενίσχυση των Μελών, και όλων των ακροατών, που λόγω των συνθηκών δεν μπορούν να έχουν φυσική παρουσία στις αίθουσες συναντήσεων.

Για το ιεραποστολικό έτος 2020 – 2021 πραγματοποιούνται στην Ιερά Μητρόπολη Χίου, Ψαρών και Οινουσσών οι εξής κύκλοι Αγίας Γραφής.

α) Στην Ιερά Μονή Παναγίας Βοηθείας με θέμα: «Το κατά Μάρκον Ευαγγέλιον».

β) Της Πανελληνίου Ενώσεως Γονέων «Η Χριστιανική Αγωγή» ΓΕΧΑ Χίου, στις Ενορίες Αγ. Γεωργίου Φρουρίου, Ευαγγελιστρίας , Αγ. Χαραλάμπους Βαρβασίου, Μεταμορφώσεως Χριστού Βαρβασίου, Αγ. Σπυρίδωνος πόλεως Χίου, Αγ. Παρασκευής Καπέλλης, Παναγίας Λετσαίνης, Παναγίας Λατομιτίσσης (Ι. Παρεκκλήσιον Αγ. Φανουρίου), Αγ. Ματθαίου «Κοφινά»(Ι. Παρεκκλήσιον Αγίας Τριάδος), Αγ. Νικολάου Φραγκομαχαλά, Αγ. Ισιδώρου Βροντάδου, Αγ. Μάρκου Βροντάδου, Εισοδίων Θεοτόκου Νεοχωρίου, Αγ. Γεωργίου Νενήτων, Ζωοδόχου Πηγής Κοινής, Κοιμ. Θεοτόκου Καρυών και Κοιμ. Θεοτόκου Ευρετής με θέματα από την Καινή Διαθήκη, και

γ) Της Πνευματικής Εστίας Χίου «Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΓΚΙΑΛΑΣ», στις Ενορίες Ι. Μητροπολιτικού Ναού Χίου, Αγ. Ιακώβου πόλεως Χίου, Αγ. Γεωργίου Βροντάδου, Παναγίας Ερειθιανής Βροντάδου, Αγ. Νικολάου Βροντάδου, Αγ. Ιωάννου Θεολόγου πόλεως Χίου, Παναγίας Λατομιτίσσης, Αγ. Λουκά Βαρβασίου, Αγ. Γεωργίου Βασιλεωνοίκου, Αγ. Μαρίνης Βερβεράτου, Αγ. Γεωργίου Φρουρίου, Αγ. Αναργύρων πόλεως Χίου, Κοιμ. Θεοτόκου Χαλκειούς και Κοιμ. Θεοτόκου Θολοποταμίου, με θέμα: «Οι παραβολές του Κυρίου».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων