02/07/2020 02/07/2020 Εόρτασε η Ιερά Μητρόπολη Χίου, Ψαρών και Οινουσσών την εορτή του Αποστόλου Παύλου “αντικρύ Χίου” δηλαδή στις Οινούσσες όπως εμηνεύει ο Φώτης Κόντογλου την σχετική καινοδιαθηκική περικοπή.  Συγκεκριμένα το απόγευμα της 29ης Ιουνίου τελέστηκε στην πλατεία ναυτοσύνης στις Οινούσσες, στο λιμάνι του ακριτικού νησιού, Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ....
02 Ιουλίου, 2020 - 14:49
Τελευταία ενημέρωση: 02/07/2020 - 14:21

Εορτάστηκε ο Απόστολος Παύλος στις Οινούσσες

Διαδώστε:
Εορτάστηκε ο Απόστολος Παύλος στις Οινούσσες

Εόρτασε η Ιερά Μητρόπολη Χίου, Ψαρών και Οινουσσών την εορτή του Αποστόλου Παύλου “αντικρύ Χίου” δηλαδή στις Οινούσσες όπως εμηνεύει ο Φώτης Κόντογλου την σχετική καινοδιαθηκική περικοπή. 

Συγκεκριμένα το απόγευμα της 29ης Ιουνίου τελέστηκε στην πλατεία ναυτοσύνης στις Οινούσσες, στο λιμάνι του ακριτικού νησιού, Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκου με τη συμμετοχή των μελών της Χορωδίας του Συλλόγου Ιεροψαλτών Χίου “Ρωμανός ο Μελωδός”.

Στη συνέχεια ακολούθηκε ομιλία από την Επίκουρη Καθηγήτρια του Τ.Ε.Φ.Α.Α. Αθηνών κ. Πολυξένη Αργειτάκη με θέμα: “Αθλητικές αναφορές στον Απόστολο Παύλο” ενώ ο Σεβασμιώτατος την τίμησε με το παράσημο της Μητροπόλεως ως πρωταθλήτρια, επιστήμονα, σύζυγο και μητέρα. Επιπλέον η κ. Αργειτάκη έδωσε στον Σεβασμιώτατο αναμνηστικό μετάλλιο των 2.500 χρόνων του Μαραθωνίου δρόμου.

Τέλος απονεμήθηκαν τα βραβεία και οι έπαινοι του διαγωνισμού δοκιμίου, ποιήσεως και ζωγραφικής της Ιεράς Μητροπόλεως μεταξύ των μαθητών Γ’ Γυμνασίου Α’ και Β’ Λυκείου όπου το φετινό θέμα ήταν η παύλειος φράση “Μᾶρκον ἀναλαβών ἄγε μετά σεαυτοῦ∙ ἐστί γάρ μοι εὔχρηστος εἰς διακονίαν”(Β΄ Τιμ. 4,11) σε συνδυασμό και με την αφιέρωση της φετινής χρονιάς στον Ευαγγελιστή Μάρκο.

Βραβεύτηκαν οι μαθητές: 

Δοκίμιο

Α΄ Βραβεῖο: Στείρος Σταμάτιος, μαθητής της Β΄ Τάξης του ΓΕ.Λ. Βροντάδου

Β΄ Βραβεῖο: Φωτιάδης Γεώργιος, μαθητής, της Β΄ Τάξης του 3ου ΓΕ.Λ. Χίου

Ἔπαινος: Λόγκα Ἀουρόρα, μαθήτρια της Β΄ Τάξης του ΓΕ.Λ. Βροντάδου

Ποίημα

Α΄ Βραβεῖο: Ρούσου Άννα- Μαρία, μαθήτρια της Γ΄ Τάξης του Γυμνασίου Οινουσσών- Λ.Τ.

Β΄ Βραβεῖο: Ρερρέ Αγγελική, μαθήτρια της Α΄ Τάξης του 3ου ΓΕ.Λ. Χίου

Ἔπαινος: Κύλλης Στέφανος, μαθητής της Β΄ Τάξης του ΕΠΑ.Λ. Καρδαμύλων

Ζωγραφική

Α΄ Βραβεῖο: Χένρι Ελευθέριος, μαθητής της Α΄ Τάξης του ΓΕ.Λ. Καλλιμασιάς

Β΄ Βραβεῖο: Κοκκινάκης Στυλιανός, μαθητής της Γ΄ Τάξης του 4ου Γυμνασίου Χίου

Ἔπαινος: Ρούσου Άννα- Μαρία, μαθήτρια της Γ΄Τάξης του Γυμνασίου Οινουσσών-Λ.Τ. .

 

Στο εορτασμό της Ιεράς Μητροπόλεως, του Δήμου Οινουσσών και του Συλλόγου “φίλοι Οινουσσών” παρέστησαν εκπρόσωποι των Πολιτικών και Στρατιωτικών αρχών καθώς και εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές, άνθρωποι από τον κλάδο του αθλητισμού και αρκετοί πιστοί. 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων