08/07/2020 08/07/2020 Την ημέρα της μνήμης του Αγίου ενδόξου μεγαλομάρτυρος Προκοπίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκος μετέβη στο χωριό Βουνός της Χίου, γενέτειρα του μακαριστού Μητροπολίτου Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κυρού Προκοπίου, και ετέλεσε στον Ιερό Ναό Αναλήψεως επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του. Στο τέλος της δεήσεως, στην οποία συμπροσευχήθηκαν συγγενείς του...
08 Ιουλίου, 2020 - 20:40
Τελευταία ενημέρωση: 08/07/2020 - 20:26

Επιμνημόσυνη δέηση για τον μακαριστό Μητροπολίτη Φιλίππων

Διαδώστε:
Επιμνημόσυνη δέηση για τον μακαριστό Μητροπολίτη Φιλίππων

Την ημέρα της μνήμης του Αγίου ενδόξου μεγαλομάρτυρος Προκοπίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκος μετέβη στο χωριό Βουνός της Χίου, γενέτειρα του μακαριστού Μητροπολίτου Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κυρού Προκοπίου, και ετέλεσε στον Ιερό Ναό Αναλήψεως επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του.

Στο τέλος της δεήσεως, στην οποία συμπροσευχήθηκαν συγγενείς του μακαριστού Ιεράρχου, ο Σεβασμιώτατος Χίου αναφερόμενος στην εκκλησιαστική αυτή προσωπικότητα, ετόνισε την οξυδέρκειά του, την εργατικότητα, την μεθοδικότητα, την ευρυμάθεια και το εκκλησιαστικό του φρόνημα. Εν συνεχεία ο Σεβασμιώτατος Χίου επεσκέφθη την ενοριακή αίθουσα, στην οποία έχει δοθεί το όνομα του Φιλίππων Προκοπίου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων