24/02/2020 24/02/2020 Την αναγκαιότητα των πιστών να συμμετέχουν στα μυστήρια της Εκκλησίας σε μια εποχή που χαρακτηρίζεται από πνευματική κατάπτωση, τόνισε ο Σεβ. Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκος.   Ο Σεβασμιώτατος, τέλεσε την αρχαιοτάτη Θεία Λειτουργία του Αγίου, ενδόξου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου, η οποία απηχεί την αλεξανδρινή παράδοση της εποχής της, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό...
24 Φεβρουαρίου, 2020 - 16:26
Τελευταία ενημέρωση: 24/02/2020 - 16:41

“Η εποχή μας χαρακτηρίζεται από πνευματική κατάπτωση”

Διαδώστε:
“Η εποχή μας χαρακτηρίζεται από πνευματική κατάπτωση”

Την αναγκαιότητα των πιστών να συμμετέχουν στα μυστήρια της Εκκλησίας σε μια εποχή που χαρακτηρίζεται από πνευματική κατάπτωση, τόνισε ο Σεβ. Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκος.  

Ο Σεβασμιώτατος, τέλεσε την αρχαιοτάτη Θεία Λειτουργία του Αγίου, ενδόξου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου, η οποία απηχεί την αλεξανδρινή παράδοση της εποχής της, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Χίου.

Ο Σεβαμσιώτατος μάλιστα, έχει αφιερώσει όλο το έτος 2020 στον Απόστολο και Ευαγγελιστή Μάρκο, στην πρεσβεία και μεσιτεία του οποίου προς τον Θεόν έχει αναθέσει την Ιερά Μητρόπολή του και προς τον οποίον καθημερινά υπέρ αυτής προσεύχεται.

Κατά την διακονία του Θείου Λόγου, επεσήμανε τα χαρακτηριστικά στοιχεία της Θείας Λειτουργίας του Αγ. Μάρκου και τόνισε την αναγκαιότητα των πιστών να μετέχουν διαρκώς της Χάριτος του Θεού με την τακτική συμμετοχής του στα ιερά Μυστήρια της Εκκλησίας ως Σώματος του Χριστού, κατόπιν πνευματικής προετοιμασίας, ιδιαίτερα μάλιστα στην εποχή μας, που χαρακτηρίζεται από την πνευματική της κατάπτωση.

Εντυπωσιακή ήταν η σε μέγα πλήθος προσέλευση των πιστών και η κατανυκτική συμμετοχή, ιδιαίτερα μάλιστα των νέων, οι οποίοι είχαν κατακλύσει τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό, στο κέντρο και τα κλίτη του.

   

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων