20/11/2019 20/11/2019 Η Ιερά Μητρόπολις Χίου, Ψαρών και Οινουσσών σε συνεργασία με τον Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου “Αδαμάντιος Κοραής” πραγματοποίησαν την Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2019 στον Οίκο Χίου Διδασκάλου σεμνή εορταστική εκδήλωση προς τιμήν του Αγίου Νεκταρίου επισκόπου Πενταπόλεως του θαυματουργού, ο οποίος έχει ανακηρυχθεί από την Τοπική Εκκλησία ως Προστάτης του Χιώτη Διδασκάλου. Την εκδήλωση...
20 Νοεμβρίου, 2019 - 15:35

Η Χίος τίμησε τον δάσκαλο Άγιο Νεκτάριο

Διαδώστε:
Η Χίος τίμησε τον δάσκαλο Άγιο Νεκτάριο

Η Ιερά Μητρόπολις Χίου, Ψαρών και Οινουσσών σε συνεργασία με τον Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου “Αδαμάντιος Κοραής” πραγματοποίησαν την Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2019 στον Οίκο Χίου Διδασκάλου σεμνή εορταστική εκδήλωση προς τιμήν του Αγίου Νεκταρίου επισκόπου Πενταπόλεως του θαυματουργού, ο οποίος έχει ανακηρυχθεί από την Τοπική Εκκλησία ως Προστάτης του Χιώτη Διδασκάλου.

Την εκδήλωση συντόνισε η κ. Αθηνά Πλακωτάρη και συμμετείχαν οι μαθητές και οι μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου Κάμπου. Τα παιδιά έψαλλαν το απολυτίκιο του Αγίου Νεκταρίου, απέδωσαν λογοτεχνικά κείμενα σχετικά με τη ζωή του Αγίου και τραγούδησαν τραγούδια με ιδιαίτερο νόημα. Επιπλέον προβλήθηκε ταινία μικρού μήκους με περιστατικά από τα παιδικά χρόνια του Αγίου στην Κωνσταντινούπολη.

Κλείνοντας η πρόεδρος του Συλλόγου κ.Μαρία Μουτρίκα εξέφρασε την πίστη στα θαύματα που συμβαίνουν καθημερινά και τη συγκίνησή της για το γεγονός και κάλεσε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ.Μάρκο να απευθύνει πατρικό λόγο.

Ο Σεβασμιώτατος δόξασε τον Άγιο Θεό, ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές και τόνισε ότι κάθε σημερινός δάσκαλος όταν τελεί το λειτούργημά του όπως θέλει ο Θεός, με ευσυνειδησία, αγάπη, θυσία, όπως έπραξε ως δάσκαλος και ο Άγιος Νεκτάριος στο χωριό Λιθί της Χίου, τότε κάθε δάσκαλος γίνεται Άγιος!

Στο τέλος της εκδηλώσεως ο Σεβ. Μητροπολίτης Χίου κ. Μάρκος δώρισε στους μαθητές και τις μαθήτριες βιβλία και τους εκέρασε γλυκά.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων