08/03/2021 08/03/2021 Με την βοήθεια του Τριαδικού Θεού και τηρουμένων των ορισθέντων μέτρων τελέσθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Χίου η Θεία Λειτουργία της Κυριακής της Απόκρεω. Ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκος μαζί με τον Προιστάμενον του Ιερού Ναού Πρωτοπρεσβύτερον κ. Ιωάννην Μουσάν και τον Αρχιδιάκονον κ. Απόστολον Λάρδαν, ενώ έψαλαν ο Πρωτοψάλτης...
08 Μαρτίου, 2021 - 12:18
Τελευταία ενημέρωση: 08/03/2021 - 11:01

Μνημόσυνο των κεκοιμημένων στην Μητρόπολη Χίου

Διαδώστε:
Μνημόσυνο των κεκοιμημένων στην Μητρόπολη Χίου

Με την βοήθεια του Τριαδικού Θεού και τηρουμένων των ορισθέντων μέτρων τελέσθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Χίου η Θεία Λειτουργία της Κυριακής της Απόκρεω.

Ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκος μαζί με τον Προιστάμενον του Ιερού Ναού Πρωτοπρεσβύτερον κ. Ιωάννην Μουσάν και τον Αρχιδιάκονον κ. Απόστολον Λάρδαν, ενώ έψαλαν ο Πρωτοψάλτης κ. Δημήτριος Δημητρακόπουλος και ο Λαμπαδάριος κ. Αντώνιος Κυδώνης.

Εις το Θείον Κήρυγμα και επί τη βάσει της Κρίσεως ζώντων και νεκρών από τον Δίκαιον Κριτήν Κύριον ημών Ιησούν Χριστόν ο Σεβασμιώτατος ανεφέρθη εις την εξουσίαν της κρίσεως, η οποία εδόθη μόνον εις τον Θεάνθρωπον Ιησούν Χριστόν ΄΄ ότι Υιός ανθρώπου εστίν΄΄(Ιωάν. ε΄, 27) αλλά και εις το αμάρτημα των ανθρώπων να κρίνουν και να κατακρίνουν τους αδελφούς των, το οποίον αντίκειται εις τους λόγους της Αγίας Γραφής ΄΄μη κρίνετε ίνα μη κριθήτε΄΄ (Ματθ. ζ΄, 1) και ΄΄συ τις ει ο κρίνων αλλότριον ικέτην;΄΄(Ρωμ. ιδ΄, 4).

Εις το πέρας της Θείας Λειτουργίας ετελέσθη το καθιερωμένον από το 2012 Μνημόσυνον των κεκοιμημένων Ποιμεναρχών της Εκκλησίας της Χίου από τον Δωρόθεον, ο οποίος αναφέρεται εις τα Πρακτικά της Α΄ Οικουμενικής Συνόδου (325 μ. Χ.) έως τον Διονύσιον (Μπαιρακτάρην) (1979-2011).

Ο Σεβασμιώτατος Χίου, λόγω της Επετείου των 200 ετών από την Επανάστασιν του 1821, ανεφέρθη ειδικώτερα στον Εθνομάρτυρα Μητροπολίτη Χίου Πλάτωνα Φραγκιάδη, ο οποίος επιβάλλει εις τους Ποιμενάρχες της Χίου μαζί με την εκκλησιαστική να έχουν και εθνική αποστολή εις την μαρτυρική και ακριτική Μητρόπολη.

Οι Ιερές ακολουθίες αναμετεδόθησαν από τον Ρ/Σ ΣΗΜΑΝΤΡΟ της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων