27/10/2021 27/10/2021 Με εκκλησιαστική τάξη εορτάσθηκε η μνήμη του Αγίου ενδόξου μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου στον ομώνυμο Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου του Νέου Φαλήρου, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χίου κ. Μάρκου, κατόπιν κανονικής αδείας του Σεβασμιωτάτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ. Τον Χίο Ιεράρχη πλαισίωναν ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς Αρχ. Νήφων Καπογιάννης, ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Ιωάννης Λιακόσταυρος,...
27 Οκτωβρίου, 2021 - 22:31

Ο Μητροπολίτης Χίου Μάρκος στον Άγ. Δημήτριο Νέου Φαλήρου

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Χίου Μάρκος στον Άγ. Δημήτριο Νέου Φαλήρου

Με εκκλησιαστική τάξη εορτάσθηκε η μνήμη του Αγίου ενδόξου μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου στον ομώνυμο Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου του Νέου Φαλήρου, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χίου κ. Μάρκου, κατόπιν κανονικής αδείας του Σεβασμιωτάτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ.

Τον Χίο Ιεράρχη πλαισίωναν ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς Αρχ. Νήφων Καπογιάννης, ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Ιωάννης Λιακόσταυρος, Προϊστάμενος του Ιερού Ναού, οι Πρωτοπρεσβύτεροι π. Γεώργιος Γεωργακόπουλος, π. Θεόδωρος Σαχτούρης, π. Αναστάσιος Λιακόσταυρος, ο Ιερεύς π. Παύλος Γρηγορίου και ο Αρχιδιάκονος Απόστολος Λάρδας.

Κατά το θείο κήρυγμα ο Σεβασμιώτατος Χίου κ. Μάρκος, ο οποίος εχειροτονήθη στον Ναό αυτό Μητροπολίτης προ δέκα ετών (Οκτώβριος 2011), αναφέρθηκε στην νεότητα του Αγ. Δημητρίου και στις προϋποθέσεις που καθιστούν ένα νέο τύπο, πρότυπο των πιστών, κατά τον Απόστολο Παύλο, δηλαδή τον λόγο, την συμπεριφορά, την αγάπη, την πίστη, την πνευματική ζωή και την καθαρότητα του βίου. Επίσης, τόνισε ότι την νεότητα υπό την έννοια του νέου, του καινού ανθρώπου, πρέπει να επιδιώκουν όλοι οι άνθρωποι με την ανακαίνισή τους εν Χριστώ Ιησού.

Παρόντες μεταξύ των πιστών ήταν ο Επιτ. Αρχηγός ΓΕΝ Ναύαρχος Κοσμάς Χρηστίδης, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας κ. Κωνσταντίνος  Κατσαφάδος, ο πρώην Υφυπουργός Δικαιοσύνης κ. Κωνσταντίνος Καραγκούνης, ο Βουλευτής Στρατηγός Νικόλαος Μανωλάκος, η Καθηγήτρια της Θεολογικής Αθηνών κ. Βαρβάρα Γιαννακοπούλου, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Δημήτριος Αράπης, ο Πρόεδρος του Δ.Δ. Νέου Φαλήρου κ. Χαράλαμπος Λιακόσταυρος, ο Πρόεδρος των Χαλκουσίων Αττικής κ. Χονδρογεωργάκης, πτυχιούχοι της ΑΕΝ/Μηχανικών Χίου, αρκετοί Χιώτες της Αττικής και πολλοί πιστοί.

Στο Ναό έχουν κομισθεί προς προσκύνηση και τα τίμια λείψανα του Οσίου Ανθίμου του Χίου.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων