12/10/2021 12/10/2021 Tην Χιώτισσα Υπουργό Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη επισκέφθηκε την Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2021 ο Σεβ. Μητροπολίτης Χίου κ. Μάρκος. Ο Χιώτης Ιεράρχης συζήτησε με την κ. Υπουργό στο πλαίσιο διαλόγου δύο πτυχιούχων της Φιλοσοφικής Σχολής και υπέβαλε αιτήματα για την αξιοποίηση εκκλησιαστικών μνημείων της Μητροπόλεώς του (Νέα Μονή, Μονή Μουνδών, Αγ. Γεώργιος Φρουρίου, Αγ. Γεώργιος...
12 Οκτωβρίου, 2021 - 10:07
Τελευταία ενημέρωση: 12/10/2021 - 10:23

Στην Υπουργό Πολιτισμού ο Μητροπολίτης Χίου

Διαδώστε:
Στην Υπουργό Πολιτισμού ο Μητροπολίτης Χίου

Tην Χιώτισσα Υπουργό Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη επισκέφθηκε την Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2021 ο Σεβ. Μητροπολίτης Χίου κ. Μάρκος.

Ο Χιώτης Ιεράρχης συζήτησε με την κ. Υπουργό στο πλαίσιο διαλόγου δύο πτυχιούχων της Φιλοσοφικής Σχολής και υπέβαλε αιτήματα για την αξιοποίηση εκκλησιαστικών μνημείων της Μητροπόλεώς του (Νέα Μονή, Μονή Μουνδών, Αγ. Γεώργιος Φρουρίου, Αγ. Γεώργιος Πραστιά Βολισσού, Αγ. Θαλλέλαιος, παλαιός Ταξιάρχης Μεστών).

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ανάδειξη του παλαιοχριστιανικού βαπτιστήριου στον Εμπορειό, εκ των αρχαιοτέρων βυζαντινών μνημείων στο Αιγαίο, στην προβολή του οποίου ο Χίος Ιεράρχης δίδει ιδιαίτερη βαρύτητα.

Η κ. Υπουργός αντιμετώπισε ευνοϊκά τις προτάσεις του Σεβασμιωτάτου και υπεσχέθη ικανοποίηση των αιτημάτων, ενδιαφέρθηκε μάλιστα και για άλλα έργα της Ιεράς Μητροπόλεως όπως η Μονή Αγίου Μηνά.

Η κ. Υπουργός δώρισε δια του Σεβασμιωτάτου αρχαιολογικές εκδόσεις για την Βιβλιοθήκη «Αγ. Αγαπητός» και υπεσχέθη την αποστολή βιβλίων για τον εμπλουτισμό της Βιβλιοθήκης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων