14/01/2020 14/01/2020 Στο πλευρό του Ιερού Ναού του Αγίου Γεωργίου Βροντάδου σε έκταση του οποίου σχεδιάζεται να δημιουργηθεί κλειστή δομή φιλοξενίας μεταναστών, ανακοίνωσε ότι βρίσκεται το Δημοτικό Συμβούλιο Χίου. Η απόφαση αυτή ελήφθη κατά την χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. η οποία έπειτα από μαραθώνια συνεδρίαση που ολοκληρώθηκε τα μεσάνυχτα απέρριψε την απόφαση της κυβέρνησης για δημιουργία νέας...
14 Ιανουαρίου, 2020 - 11:07

Στο πλευρό του Αγ. Γεωργίου Βροντάδου ο δήμος Χίου

Διαδώστε:
Στο πλευρό του Αγ. Γεωργίου Βροντάδου ο δήμος Χίου

Στο πλευρό του Ιερού Ναού του Αγίου Γεωργίου Βροντάδου σε έκταση του οποίου σχεδιάζεται να δημιουργηθεί κλειστή δομή φιλοξενίας μεταναστών, ανακοίνωσε ότι βρίσκεται το Δημοτικό Συμβούλιο Χίου.
Η απόφαση αυτή ελήφθη κατά την χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. η οποία έπειτα από μαραθώνια συνεδρίαση που ολοκληρώθηκε τα μεσάνυχτα απέρριψε την απόφαση της κυβέρνησης για δημιουργία νέας κλειστής δομής φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων στο 15ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Χίου Βολισού. Απέρριψε, επίσης, την εναλλακτική πρόταση του παρόντος στη συνεδρίαση υφυπουργού Εργασίας και βουλευτή Χίου Νότη Μηταράκη για παραχώρηση δημοτικής έκτασης στο όρος Αίπος για τη δημιουργία της δομής.

“Ο Ιερός Ναός τον οποίον εκπροσωπούμε δεν είναι διατεθειμένος να απεμπολήσει το δικαίωμά του κυριότητας επί του οροπεδίου Αίπους, επιτρέποντας, συναινώντας ή ανεχόμενος οποιαδήποτε παράνομη και άνευ δικαιώματος επέμβαση του Ελληνικού Δημοσίου ή όποιου τρίτου, ενεργούντα κατ’ εντολή του οπουδήποτε της ιδιοκτησίας του εκεί”, τονίζει σε αναλυτική επιστολή τόσο με τις συντεταγμένες της περιουσίας του αλλά και τις δικαστικές πράξεις κατοχύρωσης ο Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου Βροντάδου για την πολυσυζητημένη περιοχή του 15ου χλμ Χίου- Βολισσού.

Καλώντας τον υφυπουργό Εθνικής Αμυνας, εθνικό συντονιστή για το προσφυγικό, Αλκιβιάδη Στεφανή να απέχουν ως Διοίκηση από κάθε πράξη, ενημερώνει ότι θα προσφύγει στη δικαιοσύνη χωρίς άλλη ενημέρωση σε περίπτωση καταπάτησης της περιουσίας του.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων