31/10/2020 31/10/2020 Συνεχή επικοινωνία με τους Αρχιερείς είχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χίου κ. Μάρκος λόγω του ισχυρού σεισμού στην περιοχή. Ο Μητροπολίτης τηλεφώνησε στους Σεβασμιώτατους Μητροπολίτες Σάμου και Ικαρίας κ. Ευσέβιο και Σμύρνης κ. Βαρθολομαίο και εξέφρασε ευχές για την δοκιμασία των Μητροπολιτικών περιφερειών τους. Μάλιστα ο Σεβασμιώτατος Χίου θα προχωρήσει από την Δευτέρα και σε έμπρακτη...
31 Οκτωβρίου, 2020 - 10:14
Τελευταία ενημέρωση: 31/10/2020 - 10:28

Συμπαράσταση του Μητροπολίτη Χίου για τον σεισμό

Διαδώστε:
Συμπαράσταση του Μητροπολίτη Χίου για τον σεισμό

Συνεχή επικοινωνία με τους Αρχιερείς είχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χίου κ. Μάρκος λόγω του ισχυρού σεισμού στην περιοχή. Ο Μητροπολίτης τηλεφώνησε στους Σεβασμιώτατους Μητροπολίτες Σάμου και Ικαρίας κ. Ευσέβιο και Σμύρνης κ. Βαρθολομαίο και εξέφρασε ευχές για την δοκιμασία των Μητροπολιτικών περιφερειών τους. Μάλιστα ο Σεβασμιώτατος Χίου θα προχωρήσει από την Δευτέρα και σε έμπρακτη συμπαράσταση προς την Ιερά Μητρόπολη Σάμου.

Παραλλήλως εδέχθη τις ευχές συμπαραστάσεως και για την δοκιμασία που βιώνει η Χίος από τους Σεβ. Μητροπολίτες Σερρών κ. Θεολόγο, Κερκύρας κ. Νεκτάριο, Πατρών κ. Χρυσόστομο, Κώου κ. Ναθαναήλ και Μάνης κ. Χρυσόστομο, καθώς και από τον πρώην Πρόεδρο της Χριστιανικής Δημοκρατίας αδ. Εμμανουήλ Μηλιαράκη.

“Επίσης ο Σεβασμιώτατος επικοινώνησε με τα Μοναστήρια μας και με τα Νησιά Ψαρών και Οινουσσών προκειμένου να ενημερωθεί για τυχόν ζημιές, ενώ με εντολή του συνεργάτες κληρικοί επικοινώνησαν με αρκετούς εφημερίους ενοριών μας. Προσευχόμεθα στον επιβλέποντα επί την γη Θεό να σκεπάζει τα νησιά μας, όλη την γύρω περιοχή και ολόκληρο τον κόσμο, να προστατεύει από την φοβερά του σεισμού απειλή και να γεμίσει με άνθη ευλαβείας και χαράς το χάσμα που άνοιξε ο σεισμός, κατά τον λόγο του ποιητή” όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων