29/06/2020 29/06/2020 Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Χίου λειτούργησε την Κυριακή 28 Ιουνίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκος και στο τέλος τέλεσε δοξολογία για το ηρωικό ολοκαύτωμα των Ψαρών και μετά τον Εθνικό Ύμνο ο Σεβασμιώτατος τόνισε: “Κάποιοι γείτονές μας παρουσιάζουν ανιστόρητες διεκδικήσεις στο Αιγαίο. Την απάντησή τους την δίδει ο δαυλός του...
29 Ιουνίου, 2020 - 16:58
Τελευταία ενημέρωση: 29/06/2020 - 17:10

Τίμησαν το ολοκαύτωμα των Ψαρών στην Χίο

Διαδώστε:
Τίμησαν το ολοκαύτωμα των Ψαρών στην Χίο

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Χίου λειτούργησε την Κυριακή 28 Ιουνίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκος και στο τέλος τέλεσε δοξολογία για το ηρωικό ολοκαύτωμα των Ψαρών και μετά τον Εθνικό Ύμνο ο Σεβασμιώτατος τόνισε: “Κάποιοι γείτονές μας παρουσιάζουν ανιστόρητες διεκδικήσεις στο Αιγαίο. Την απάντησή τους την δίδει ο δαυλός του Κανάρη και ο λόγος του να πώς με λέν’ εμένα”. 

Κηρύσσων τον Θείο Λόγο κατά τη Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χίου αναφέρθηκε στις θλίψεις ως αιτία πνευματικής καλλιέργειας του ανθρώπου καθώς και στις αρετές της υπομονής, της δοκιμής, της ελπίδος και της αγάπης ως τρόπων αντιμετώπισης των θλίψεων. Ο Σεβασμιώτατος χρησιμοποίησε παραδείγματα από την Παλαιά Διαθήκη, από τον Άγιο Ιγνάτιο τον Θεοφόρο αλλά και από το ποίημα του Κυπρίου ποιητού Μιχαηλίδη.

Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας εκκλησιάστηκε και ο Στρατηγός Αλκιβιάδης Στεφανής, Υφυπουργός Εθνικής Αμύνης, ενώ μετά τη Θεία Λειτουργία αναχώρησε για τα Ψαρά όπου τελέστηκαν οι ανάλογες εκδηλώσεις για το ηρωικό νησί.

?

?

?

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων