08/04/2021 08/04/2021 Με εθνική υπερηφάνεια υπoδέχθηκε την Πέμπτη 8 Απριλίου 2021 στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Χίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκος τον Εξοχώτατο Α/ Γ.Ε.ΕΘ.Α. Στρατηγό κ. Κωνσταντίνο Φλώρο, συνοδευόμενο από τον Διοικητή της Α.Σ.Δ.Ε.Ν. Αντιστράτηγο κ. Νικόλαο Φλάρη και τον Διοικητή της 96 Α.Δ.Τ.Ε. Ταξίαρχο κ. Κωνσταντίνο Κολοκοτρώνη. Ο Σεβασμιώτατος Χίου τέλεσε...
08 Απριλίου, 2021 - 15:51
Τελευταία ενημέρωση: 08/04/2021 - 17:35

Υποδέχτηκαν τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ στον Μητροπολιτικό Ναό Χίου

Διαδώστε:
Υποδέχτηκαν τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ στον Μητροπολιτικό Ναό Χίου

Με εθνική υπερηφάνεια υπoδέχθηκε την Πέμπτη 8 Απριλίου 2021 στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Χίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκος τον Εξοχώτατο Α/ Γ.Ε.ΕΘ.Α. Στρατηγό κ. Κωνσταντίνο Φλώρο, συνοδευόμενο από τον Διοικητή της Α.Σ.Δ.Ε.Ν. Αντιστράτηγο κ. Νικόλαο Φλάρη και τον Διοικητή της 96 Α.Δ.Τ.Ε. Ταξίαρχο κ. Κωνσταντίνο Κολοκοτρώνη.

Ο Σεβασμιώτατος Χίου τέλεσε μετά του Ιερολογιωτάτου Αρχιδιακόνου κ. Αποστόλου Λάρδα δέηση και στη συνεχεία προσφώνησε τον Στρατηγό με λόγο μεστό θεολογικών, ιστορικών, φιλολογικών και εθνικών μηνυμάτων και του προσέφερε ως δώρο μία Καινή Διαθήκη (η Πίστις μας), μία Ελληνική Σημαία (η Πατρίδα μας) και «λίγα χορτάρια» απ’ «των Ψαρών την ολόμαυρη ράχη», καθώς και μίαν ανθοδέσμη από φυτά της νήσου Παναγιάς των Οινουσσών που αποτελεί το ανατολικό σύνορο της Ελλάδος και της Ευρωπαϊκής Ενώσεως.

Ο Στρατηγός αντεφώνησε τονίζοντας τόσον την εξαίρετη κατάσταση και την αποφασιστικότητα των Ενόπλων Δυνάμεων, όσον και το δίκαιο που ευρίσκεται με το μέρος της Ελλάδος και πρόσφερε στον Σεβασμιώτατο την αναμνηστική πλακέττα Αρχηγού Γ.Ε.ΕΘ.Α. και αναμνηστικό επετειακό νόμισμα διά τα 200 χρόνια από την Ελληνικήν Επανάσταση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ – Στη Λέσβο ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ – Συνάντηση με τον Μητροπολίτη

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων