08/12/2021 08/12/2021 Εκοιμήθη σήμερα σε ηλικία 44 ετών ο π. Νικόλαος Βερνέζος, του ιερού ναού του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου στο Προκόπι Ευβοίας. Ο π. Νικόλαος νοσηλευόταν διασωληνωμένος στο Αττικόν περίπου για ένα μήνα και άφησε την τελευταία του πνοή από επιπλοκές του κορωνοϊού. Της Ευγενίας Δίτσα Πρόκειται για τον ιερέα που είχε βγάλει σε περιφορά το...
08 Δεκεμβρίου, 2021 - 17:35
Τελευταία ενημέρωση: 08/12/2021 - 19:47

Εκοιμήθη ο προϊστάμενος του ναού του Αγ. Ιωάννη του Ρώσου

Διαδώστε:
Εκοιμήθη ο προϊστάμενος του ναού του Αγ. Ιωάννη του Ρώσου

Εκοιμήθη σήμερα σε ηλικία 44 ετών ο π. Νικόλαος Βερνέζος, του ιερού ναού του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου στο Προκόπι Ευβοίας. Ο π. Νικόλαος νοσηλευόταν διασωληνωμένος στο Αττικόν περίπου για ένα μήνα και άφησε την τελευταία του πνοή από επιπλοκές του κορωνοϊού.

Της Ευγενίας Δίτσα

Πρόκειται για τον ιερέα που είχε βγάλει σε περιφορά το σκήνωμα του Αγίου Ιωάννη κατά τη διάρκεια της μεγάλης καλοκαιρινής πυρκαγιάς στην Εύβοια, όταν οι φλόγες πλησίαζαν το Προκόπι. Τότε που ξέσπασε βροχή και σώθηκε όλη η περιοχή από το πύρινο ολοκαύτωμα.

Ο π. Νικόλαος, γιος του μακαριστού Ιερέα Ιωάννη Βερνέζου, ήταν πτυχιούχος Θεολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος μεταπτυχιακού, διδακτορικού και μεταδιδακτορικού διπλώματος [με αντικείμενο την προσκύνηση των Αγίων και των ιερών τους λειψάνων στην Αγγλία του ύστερου μεσαίωνα (1350-1530)] από το Πανεπιστημίου Κεϊμπριτζ της Μεγάλης Βρετανίας.

Ήταν έγγαμος με πέντε παιδιά, ενώ προσέφερε τις υπηρεσίες του, ως πρωθιερέας, στο Ιερό Προσκύνημα του Οσίου Ιωάννη με ιδιαίτερο ζήλο και αγάπη.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αύριο η εξόδιος ακολουθία του π. Νικολάου Βερνέζου

 

Οι φωτογραφίες είναι από την εις πρωτοπρεσβύτερον χειροθεσία του.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων