04/08/2020 04/08/2020 Την μικρή ενορία του Αρτεμησίου Β. Ευβοίας επισκέφθηκε ως έναρξη της ποιμαντικής περιοδείας του κατά την περίοδο του Δεκαπενταυγούστου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος χθες το απόγευμα (Δευτέρας 3 Αυγούστου 2020). Εκεί ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στην ιερά Ακολουθία της Παρακλήσεως προς την Υπεραγία Θεοτόκο. Στη συνοδεία του ήταν ο Αρχιμ. Νικόδημος Ευσταθίου-Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως και...
04 Αυγούστου, 2020 - 13:11
Τελευταία ενημέρωση: 04/08/2020 - 12:57

«Εξέχουσα θέση στη ζωή του ανθρώπου η Υπεραγία Θεοτόκος»

Διαδώστε:
«Εξέχουσα θέση στη ζωή του ανθρώπου η Υπεραγία Θεοτόκος»

Την μικρή ενορία του Αρτεμησίου Β. Ευβοίας επισκέφθηκε ως έναρξη της ποιμαντικής περιοδείας του κατά την περίοδο του Δεκαπενταυγούστου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος χθες το απόγευμα (Δευτέρας 3 Αυγούστου 2020). Εκεί ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στην ιερά Ακολουθία της Παρακλήσεως προς την Υπεραγία Θεοτόκο.

Στη συνοδεία του ήταν ο Αρχιμ. Νικόδημος Ευσταθίου-Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως και ο Διάκονος Νικόλαος Πριμηκύριος, ενώ τον υποδέχθηκαν ο Εφημέριος της Ενορίας Πρεσβ. Νικόλαος Μπαλάνος και οι ευσεβείς ενορίτες του.

 

Λίγο πριν την απόλυση, ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος μίλησε διδακτικά και στηρικτικά προς τους πιστούς σχετικά με την ζωογόνο, για κάθε άνθρωπο, Πίστη και λειτουργική ζωή της Εκκλησίας μας μέσα στην οποία, από την εποχή των Αγίων Αποστόλων και μέχρι σήμερα, εξέχουσα θέση έχει η Υπεραγία Θεοτόκος που οι χριστιανοί τιμούμε, ως Μητέρα του Θεού, ως ασφαλή βοηθό μας και βεβαία ελπίδα μας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων