17/12/2022 24/12/2022 Με ιδιαίτερη επιτυχία ξεκίνησε την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2022 το επιμορφωτικό πρόγραμμα με τίτλο: «ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ – ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ», που υλοποιείται από το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως (Ι.Π.Ε.) της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος, στο πλαίσιο της συγχρηματοδοτούμενης Πράξης «Προγράμματα Διά Βίου Μάθησης του Ανθρώπινου Δυναμικού...
17 Δεκεμβρίου, 2022 - 10:37
Τελευταία ενημέρωση: 24/12/2022 - 1:30

Έναρξη του πρώτου επιμορφωτικού προγράμματος του Ι.Π.Ε. με την Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος

Διαδώστε:
Έναρξη του πρώτου επιμορφωτικού προγράμματος του Ι.Π.Ε. με την Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος

Με ιδιαίτερη επιτυχία ξεκίνησε την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2022 το επιμορφωτικό πρόγραμμα με τίτλο: «ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ – ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ», που υλοποιείται από το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως (Ι.Π.Ε.) της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος, στο πλαίσιο της συγχρηματοδοτούμενης Πράξης «Προγράμματα Διά Βίου Μάθησης του Ανθρώπινου Δυναμικού της Εκκλησίας – Ανάπτυξη Ανοιχτών Διαδικτυακών Μαθημάτων» (κωδικός ΟΠΣ 5073422) του επιχειρησιακού προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2014-2020».

 

 

Κατά την εναρκτήρια συνάντηση που έγινε στο Πνευματικό Κέντρο του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος τελέστηκε αγιασμός από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Χρυσόστομο, ο οποίος ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο Β΄, Πρόεδρο του Δ.Σ. του Ι.Π.Ε., και καλωσόρισε τον Διευθυντή του Ι.Π.Ε. Παν. Αρχιμανδρίτη Θεολόγο Αλεξανδράκη.

 

 

Ο Σεβασμιώτατος παρουσίασε τα οφέλη της επιμορφώσεως εν τη Εκκλησία και μάλιστα στα στελέχη της, τα οποία εκλαμβάνουν ως ευκαιρία την επιμόρφωση και συμμετέχουν με επιμέλεια, ώστε να εργάζονται αποδοτικά στην ενοριακή διακονία και αναπαυτικά προς την εξυπηρέτηση και διευκόλυνση των αδελφών.

Επίσης ευχαρίστησε τον συντονιστή συνεργασίας του Ιδρύματος και της Ι. Μητροπόλεως Αρχιμ. Στέφανο Καραμούζη – Προϊστάμενο της Ενορίας Αγ. Αποστόλων Ν. Αρτάκης.

Στη συνέχεια μίλησε ο π. Θεολόγος, ο οποίος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο κ. Χρυσόστομο, για την ευγενική πρόσκληση συμμετοχής, τον Συντονιστή του Προγράμματος π. Στέφανο και τους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα (κληρικούς και λαϊκά στελέχη), ενώ μετέφερε πατρικές ευχές στον καθένα ξεχωριστά για τις Άγιες ημέρες της Γεννήσεως του Κυρίου εκ μέρους του Μακαριωτάτου.

 

 

Η ομιλία του π. Θεολόγου βασίστηκε στη δυνατότητα γνώσης της ποιμαντικής στη διοίκηση της ενορίας στον ψηφιακό μετασχηματισμό και στην οργάνωσή της. Επίσης ανέφερε ότι στόχος του προγράμματος είναι να αναδειχθεί η ενορία ως κύτταρο της κοινωνίας και οι δράσεις αυτής ως καρπός μιας συλλογικής προσπάθειας και συνεργασίας της τοπικής αυτοδιοίκησης, των συλλογικών πολιτιστικών οργάνων πάντα με σκεπτικό προσφοράς και διακονίας προς τον συνάνθρωπο.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό στις επόμενες συναντήσεις, οι οποίες θα γίνουν εξ αποστάσεως, εισηγήσεις θα παρουσιάσουν οι κάτωθι:

  • Παν. Αρχιμ. Σεβαστιανός Σωμαράκης, Δρ Κανονικού Δικαίου, Γραμματέας Συνοδικών Δικαστηρίων της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.
  • κ. Τριαντάφυλλος Μπολτέτσος, Δρ Θεολογίας (Προϊστάμενος Τμήματος Διοικητικού και Γραφείου Προσωπικού – Διοικητικής Μέριμνας της Ι.Μ. Φθιώτιδος).
  • Παν. Αρχιμ. Πορφύριος Φραγκάκος, Θεολόγος, MA (Ιεροκήρυκας Ι.Μ. Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος).
  • Παν. Αρχιμ. Θεολόγος Αλεξανδράκης, Διευθυντής Ι.Π.Ε., Δρ Θεολογίας, LLB-LLM, Ιεροκήρυκας Ι.Α.Α.
  • Αιδ. Πρωτ. Σωτήριος Μανωλόπουλος, Θεολόγος (Προϊστάμενος Ι.Ν. Αγίου Βασιλείου Βραχνέικων και Υπεύθυνος Λογιστηρίου της Ι.Μ. Πατρών).
  • Αιδ. Πρωτ. Ελευθέριος Χαραλαμπίδης, Δρ Θεολογίας (Υπεύθυνος Γραφείου Τύπου της Ι.Μ. Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας).
  • Παν. Αρχιμ. Ιωάννης Περιστερίδης, Θεολόγος – ΜΑ, Χημικός Μηχανικός Msc (Εφημέριος Ι.Μ. Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως και Υπάλληλος Ε.Κ.Υ.Ο).

Η ολοκλήρωση του εκπαιδευτικού προγράμματος θα συντελεστεί με τον απολογισμό και την αξιολόγηση αυτού από τον Διευθυντή του Ι.Π.Ε.

Λίγο πριν την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο Σεβασμιώτατος επέδωσε τις βεβαιώσεις πιστοποίησης σε όσους συμμετείχαν επιτυχώς στο προηγηθέν πρόγραμμα «Συμβουλευτική σε Σύγχρονα Ζητήματα – εξομολογητική».

Την συνάντηση παρακολούθησαν μέσω live streaming οι πατέρες της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος οι οποίοι διακονούν στα νησιά των Β. Σποράδων.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων