16/01/2023 16/01/2023 Μέσα σε κλίμα χαράς και ευτυχίας, κατά το Άγιο Δωδεκαήμερο, αλλά και μετά την επανέναρξη των νεανικών συνάξεων πολλές κατηχητικές νεανικές συντροφιές των Ενοριών της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος εόρτασαν τη γέννηση του Θεανθρώπου και τον ερχομό του νέου έτους. Στα Λουτρά της Αιδηψού οι κατηχητικές συντροφιές της Αρχιερατικής Περιφερείας εόρτασαν σε κοινή εκδήλωση τα Χριστούγεννα,...
16 Ιανουαρίου, 2023 - 10:45
Τελευταία ενημέρωση: 16/01/2023 - 10:54

Εορταστικές νεανικές συνάξεις στην Μητρόπολη Χαλκίδος (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Εορταστικές νεανικές συνάξεις στην Μητρόπολη Χαλκίδος (ΦΩΤΟ)

Μέσα σε κλίμα χαράς και ευτυχίας, κατά το Άγιο Δωδεκαήμερο, αλλά και μετά την επανέναρξη των νεανικών συνάξεων πολλές κατηχητικές νεανικές συντροφιές των Ενοριών της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος εόρτασαν τη γέννηση του Θεανθρώπου και τον ερχομό του νέου έτους.

Στα Λουτρά της Αιδηψού οι κατηχητικές συντροφιές της Αρχιερατικής Περιφερείας εόρτασαν σε κοινή εκδήλωση τα Χριστούγεννα, υπό την γενική επίβλεψη του υπευθύνου νεότητας στην περιοχή, Οικον. Χρήστου Νγκέλα.

Το Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2023, στην Αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Ιερού Ναού της Αγίας Παρασκευής Πολιούχου Χαλκίδος, ευλογήθηκε η Βασιλόπιτα των Ενοριακών Κατηχητικών Συντροφιών της. Παρόντα ήταν τα παιδιά που συμμετέχουν σ’ αυτές, μαζί με τους κατηχητές της Ενορίας, κ. Αγγελική Κούνα-Τριανταφύλλου, κ. Αφένδρα Γαϊτανάρου και κ. Αθανάσιο-Παρθένιο Γαϊτανάρο.

Αφού, έκαναν την καθιερωμένη προσευχή, έψαλλαν όλοι μαζί τα τροπάρια των Αγίων Βασιλείου του Μεγάλου και Αγίας Παρασκευής της Αθληφόρου και ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού, Αρχιμ. Συμεών Ηλιοδρομίτης, ευλόγησε την βασιλόπιτα, της οποίας το φλουρί έτυχε στο κομμάτι της Κλέλιας Κ. η οποία έλαβε αναμνηστικό δώρο.

Οι κατηχητές και τα παιδιά ευχήθηκαν μεταξύ τους εόρτιες ευχές για Καλή Χρονιά με υγεία, χαρά και ευτυχία!

Την Κυριακή 15 Ιανουαρίου, στο κτήριο της οικογενείας Πνευματικού, οι υπεύθυνοι και τα παιδιά-μέλη της Χορωδίας-Ορχήστρας Νέων της Ιεράς Μητροπόλεως εόρτασαν την αρχή των συνάξεων και των μουσικών μαθημάτων τους για το νέο έτος με την καθιερωμένη ευλογία της Βασιλόπιτας.

Εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου ήταν ο Εφημέριος της Ενορίας Αγ. Ιωάννου Χαλκίδος, Αρχιμ. Νικόλαος Πριμηκύριος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων