08/12/2021 08/12/2021 Με το σύνθημα “Ξεφόρτωσε κάτι από το πλοίο για να πλέης πιο ελαφρύς” (Γρηγόριος ο Θεολόγος), η Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος  διοργανώνει Έρανο Αγάπης. Στο μήνυμά του ο Μητροπολίτης κ.κ. Χρυσόστομος Τριανταφύλλου, αναφέρθηκε στα σοφά λόγια του άγιου Γρηγορίου Θεολόγου: “Το πλοίο της ζωής μας το έχουμε φορτώσει με περιττά πράγματα και για αυτό θέλει εκφόρτιση:...
08 Δεκεμβρίου, 2021 - 12:55
Τελευταία ενημέρωση: 08/12/2021 - 13:04

Έρανος αγάπης από την Μητρόπολη Χαλκίδος

Διαδώστε:
Έρανος αγάπης από την Μητρόπολη Χαλκίδος

Με το σύνθημα “Ξεφόρτωσε κάτι από το πλοίο για να πλέης πιο ελαφρύς” (Γρηγόριος ο Θεολόγος), η Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος  διοργανώνει Έρανο Αγάπης.

Στο μήνυμά του ο Μητροπολίτης κ.κ. Χρυσόστομος Τριανταφύλλου, αναφέρθηκε στα σοφά λόγια του άγιου Γρηγορίου Θεολόγου: “Το πλοίο της ζωής μας το έχουμε φορτώσει με περιττά πράγματα και για αυτό θέλει εκφόρτιση: “Όταν τα κύματα κτυπάνε το πλοίο και είναι φορτωμένο, ένα κάνει ο καπετάνιος, παίρνει το φορτίο και το ρίχνει στην θάλασσα και ξεφορτώνει το πλοίο και το πλοίο σώζεται από τα κύματα. Η ελεημοσύνη αυτό κάνει. Αποφορτίζει το βάρος. Μας απαλλάσσει από τα περιττά. Όταν ελεούμε, θα ελεηθούμε. Ό,τι δίνουμε, θα το απολαύσουμε πολλαπλάσιο”.

Ο Σεβασμιώτατος τόνισε, επίσης, ότι η αγάπη στο πλησίον είναι το άλμα της καρδιάς, που μας κάνει να εξέλθουμε από τον εαυτό μας και που δημιουργεί δεσμούς συναντίληψης και κοινωνίας. Είναι δώρο, που δίνει νόημα στη ζωή μας. Το λίγο, αν το μοιραζόμαστε με αγάπη, δεν τελειώνει ποτέ, αλλά μεταμορφώνεται σε αποθεματικό ζωής και ευτυχίας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην Μητρόπολη διατέθηκε για φιλανθρωπικούς σκοπούς από την 1η Νοεμβρίου 2020 έως και την 31η Οκτωβρίου 2021 το ποσό των 1.756.643,09 ευρώ. Ο Σεβασμιώτατος κ.κ. Χρυσόστομος Τριανταφύλλου ευχαρίστησε από τα βάθη της καρδιάς του για την φιλότιμη συνδρομή στη διακονία της αγάπης, και ευχήθηκε εγκαρδίως ευλογημένα και αληθινά Χριστούγεννα.

Διαβάστε αναλυτικά το μήνυμα του Σεβασμιωτάτου εδώ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων