02/06/2020 02/06/2020 Την Τρίτη, 2 Ιουνίου 2020 το πρωί, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος μετέβη στο Εκκλ. Ορφανοτροφείο Αρρένων, όπου στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε τη Θεία Λειτουργία επ’ ευκαιρία και της μνήμης του Αγίου Νικηφόρου αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως του ομολογητού, κατά την οποία άγει την ονοματική του εορτή ο Διευθυντής του...
02 Ιουνίου, 2020 - 18:00
Τελευταία ενημέρωση: 02/06/2020 - 17:00

Για τη μαχητικότητα υπέρ της Ορθόδοξης διδασκαλίας

Διαδώστε:
Για τη μαχητικότητα υπέρ της Ορθόδοξης διδασκαλίας

Την Τρίτη, 2 Ιουνίου 2020 το πρωί, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος μετέβη στο Εκκλ. Ορφανοτροφείο Αρρένων, όπου στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε τη Θεία Λειτουργία επ’ ευκαιρία και της μνήμης του Αγίου Νικηφόρου αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως του ομολογητού, κατά την οποία άγει την ονοματική του εορτή ο Διευθυντής του Ορφανοτροφείου Αρχιμ. Νικηφόρος Ευσταθίου – Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος.

Με τον Σεβασμιώτατο συλλειτούργησαν, ο εορτάζων π. Νικηφόρος, οι Αρχιμανδρίτες Νικόδημος Ευσταθίου-Πρωτοσύγκελλος και αυτάδελφος του π. Νικηφόρου, Τιμόθεος Μπαϊμπάκης-Ιεροκήρυξ, Χριστοφόρος Παπαθανασίου-Εφημέριος της Ι. Μονής Αγ. Γεωργίου ΑΡΜΑ και οι Διάκ. Νικόλαος Πριμηκύριος και Ευγένιος Τσάλλας.

Πολλοί επίσης ήταν οι πιστοί (Κληρικοί και Λαϊκοί), οι οποίοι συνήλθαν και συμμετείχαν στη Θεία Λειτουργία, μεταξύ αυτών πνευματικά τέκνα και συνεργάτες του π. Νικηφόρου.

Λίγο πριν την Απόλυση, ο Σεβασμιώτατος ομίλησε επίκαιρα αναφερόμενος στο βίο του Αγίου Νικηφόρου του Ομολογητού, τόνισε την μαχητικότητα του υπέρ της Ορθόδοξης διδασκαλίας για την τιμή των ιερών Εικόνων και ευχόμενος εορτίως στον Πνευματικό του υιό π. Νικηφόρο, εξήρε το ιερατικό του ήθος, την ακεραιότητα του χαρακτήρα του και την ακρίβεια και την δικαιοσύνη, με τις οποίες ασκεί τα καθήκοντά του, ως φιλότιμος εργάτης της Εκκλησίας.

Την ιερά υμνωδία διηκόνησαν ο Οικον. Ιωάννης Φαφούτης-Εφημέριος Ι. Ν. Αγ. Παρασκευής πολιούχου Χαλκίδος και Καθηγητής της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ι. Μητροπόλεως, ο Πρεσβ. Πέτρος Βλάχος-Εφημέριος της Ενορίας Αγ. Τρύφωνος Ν. Λαμψάκου, ο κ. Στυλιανός Μπενής- Ιεροψάλτης και Καθηγητής της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ι. Μητροπόλεως και ο οικείος Ιεροψάλτης κ. Χρήστος Τοπαλίδης.

Οι ιερές Ακολουθίες μεταδόθηκαν ζωντανά από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος (97,7fm).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων