20/02/2020 20/02/2020 Την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2020, στο Πνευματικό Κέντρο του Μητροπολιτικού Ι. Ναού Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος, πραγματοποιήθηκε η εορτή λήξης της Ειδικής Σχολής Κατηχητών, που τελούν υπό την ευλογία και το ενδιαφέρον του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου. Ο υπεύθυνος των Σεμιναρίων Αρχιμ. Ιωάννης Καραμούζης – Ιεροκήρυκας και Γραμματεύς παρά τω Αρχιγραμματεί της Ι. Συνόδου της...
20 Φεβρουαρίου, 2020 - 13:35
Τελευταία ενημέρωση: 20/02/2020 - 12:18

“Η Εκκλησία έχει λόγο και έργο αγιαστικό αλλά και διακριτικό”

Διαδώστε:
“Η Εκκλησία έχει λόγο και έργο αγιαστικό αλλά και διακριτικό”

Την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2020, στο Πνευματικό Κέντρο του Μητροπολιτικού Ι. Ναού Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος, πραγματοποιήθηκε η εορτή λήξης της Ειδικής Σχολής Κατηχητών, που τελούν υπό την ευλογία και το ενδιαφέρον του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου.

Ο υπεύθυνος των Σεμιναρίων Αρχιμ. Ιωάννης Καραμούζης – Ιεροκήρυκας και Γραμματεύς παρά τω Αρχιγραμματεί της Ι. Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, αφού καλωσόρισε τους παρευρισκομένους ανέπτυξε το θέμα «Ο διάλογος της Εκκλησίας εκτός της αυλής της» και στην συνέχεια απάντησε σε διευκρινιστικές ερωτήσεις των φοιτώντων στη Σχολή.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος κλείνοντας την τελετή αναφέρθηκε στο περιεχόμενο της εμπεριστατωμένης εισηγήσεως του π. Ιωάννου, τονίζοντας ότι, η Εκκλησία έχει λόγο και έργο αγιαστικό αλλά και διακριτικό, εξέφρασε τη συγκίνηση και τη χαρά του για τη φιλότιμη συμμετοχή των νέων και υποψηφίων Κατηχητών. Ευχαρίστησε τον Πρωτοσύγκελλό του, Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου και τον π. Ιωάννη για τη λειτουργία των Σεμιναρίων, τους εισηγητές των θεμάτων, τον Προϊστάμενο του Μητροπολιτικού Ι. Ναού Αγίου Δημητρίου Αρχιμ. Αιμιλιανό Χρήστου, τους συνεφημερίους του και τους εθελοντές συνεργάτες του για την άριστη φιλοξενία που προσέφεραν. Η εορτή ολοκληρώθηκε με την απονομή των σχετικών βεβαιώσεων.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων