15/12/2022 15/12/2022 Με θρησκευτική μεγαλοπρέπεια τελέσθηκε η εορτή του Αγίου Ελευθέριου Επισκόπου Ιλλυρικού και της μητρός αυτού Ανθίας στην πόλη της Χαλκίδος. Παραμονή της εορτής τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός στο φερώνυμο ιερό παρεκκλήσι του Αγίου που βρίσκεται στον προαύλιο χώρο εντός του 1ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδος προεξάρχοντος του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτη Χρυσοστόμου Καλύβα, ο οποίος κήρυξε τον θείο...
15 Δεκεμβρίου, 2022 - 16:20

Η εορτή του Αγίου Ελευθερίου στην Χαλκίδα

Διαδώστε:
Η εορτή του Αγίου Ελευθερίου στην Χαλκίδα

Με θρησκευτική μεγαλοπρέπεια τελέσθηκε η εορτή του Αγίου Ελευθέριου Επισκόπου Ιλλυρικού και της μητρός αυτού Ανθίας στην πόλη της Χαλκίδος.

Παραμονή της εορτής τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός στο φερώνυμο ιερό παρεκκλήσι του Αγίου που βρίσκεται στον προαύλιο χώρο εντός του 1ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδος προεξάρχοντος του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτη Χρυσοστόμου Καλύβα, ο οποίος κήρυξε τον θείο λόγο στους συμμετέχοντες πιστούς και έκανε εκτενή αναφορά στο βίο και το μαρτύριο του Αγίου.

Μετά το πέρας του πανηγυρικού εσπερινού ακολούθησε η καθιερωμένη Λιτανεία της Εικόνας του Αγίου Ελευθερίου και των Ιερών του Λειψάνων με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου Χαλκιδέων και του Συλλόγου των απανταχού Καππαδοκών «Ο Όσιος Ιωάννης ο Ρώσος» της πόλεως Χαλκίδος.

Στην λιτανεία της ιεράς εικόνος παρέστη και η Δήμαρχος Χαλκιδέων κ.Έλενα Βάκα.

Την δε κυριώνυμο ημέρα της εορτής το πρωί τελέσθηκε η Ακολουθία του Όρθρου και της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας υπό των πατέρων του ιερού ναού Αγίας Παρασκευής Πολιούχου Χαλκίδος π. Συμεών Ηλιοδρομίτη και π. Ιωάννου Φαφούτη.

Μετά το πέρας της Θείας Ευχαριστίας τελέσθηκε η Αρτοκλασία την οποία πρόσφεραν ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδος.

Στις παραπάνω λατρευτικές συνάξεις επί τη εορτή του Αγίου Ελευθερίου έδωσαν το παρόν ο Διευθυντής και οι Διδάσκοντες μετά των μαθητών και μαθητριών και των γονέων αυτών.

Φωτογραφικά στιγμιότυπα:

 

 

(Φωτογραφίες Σωτήριος Παπαϊωάννου)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων