17/07/2019 17/07/2019 Κατόπιν προσκλήσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φιλιππουπόλεως, κ. Νικολάου, και την ευλογία της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος εκόμισε την τιμία κάρα της Αγ. Μεγαλομάρτυρος Μαρίνης, η οποία φυλάσσεται στην Ι. Μ. Αγ. Γεωργίου Ηλίων, στην Φιλιππούπολη εν όψει της πανηγύρεως του Καθεδρικού Ι. Ν. Αγ. Μαρίνης Φιλιππουπόλεως. Την...
17 Ιουλίου, 2019 - 15:30

Η Κάρα της Αγίας Μαρίνας από τη Ι.Μ. Χαλκίδος στη Φιλιππούπολη

Διαδώστε:
Η Κάρα της Αγίας Μαρίνας από τη Ι.Μ. Χαλκίδος στη Φιλιππούπολη

Κατόπιν προσκλήσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φιλιππουπόλεως, κ. Νικολάου, και την ευλογία της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος εκόμισε την τιμία κάρα της Αγ. Μεγαλομάρτυρος Μαρίνης, η οποία φυλάσσεται στην Ι. Μ. Αγ. Γεωργίου Ηλίων, στην Φιλιππούπολη εν όψει της πανηγύρεως του Καθεδρικού Ι. Ν. Αγ. Μαρίνης Φιλιππουπόλεως.

Την Τριτη 16 Ιουλίου 2019, ο Σεβασμιώτατος Χαλκίδος, συνοδευόμενος από τους Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου-Πρωτοσύγκελλο της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος, Νεκτάριο Ευγενικό-Ιεροκήρυκα και Μεθόδιο Φουντούλη-Εφημέριο του Ι. Προσκ. Παναγίας Φανερωμένης Ν. Αρτάκης, έφθασε στη Σόφια και από εκεί στην Φιλιππούπολη, όπου ξεκίνησαν οι Πάνδημοι εορτασμοί της υποδοχής της τιμίας κάρας και της εορτής της Αγ. Μαρίνης.

 

 

Μετά την υποδοχή της Αγίας στον Ι. Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου, έγινε λιτανεία προς τον πανηγυρίζοντα Καθεδρικό Ι. Ναό με προεξάρχοντα τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φιλιππουπόλεως κ. Νικόλαο συμμετεχόντων των Μητροπολιτών Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, Βράστης κ. Γρηγορίου, των Επισκόπων Σαφίτας (εκ του Πατριαρχείου Αντιόχειας) κ. Δημητρίου, Βελίκης κ. Σιωνίου, Ζνεπόλεως κ. Αρσενίου και Κωνσταντίνης κ. Αρσενίου, Αγιορειτών πατέρων, πλήθους Κληρικών, των αρχών του τόπου και μεγάλου πλήθους πιστών, που προσήλθαν να κλίνουν το γόνυ στην ζωντανή χάρη της Αγίας Μαρίνης.

 

 

Αμέσως μετά, έλαβε χώρα ο πολυαρχιερατικός πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου.

Λίγο πριν την απόλυση, ο Σεβασμιώτατος Φιλιππουπόλεως καλωσόρισε τον Μητροπολίτη Χαλκίδος για την αποδοχή της προσκλήσεως που του απηύθυνε και τον ευχαρίστησε για τον ερχομό της τιμίας κάρας της Αγ. Μαρίνης στην Έδρα της Μητροπολίτηςκαι του ζήτησε να κηρύξει τον θείο λόγο.

 

 

Ο Μητροπολίτης Χαλκίδος ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Φιλιππουπόλεως για την τιμητική πρόσκληση, την συγκινητική υποδοχή και την αρχοντική φιλοξενία και ομιλώντας προς τους πιστούς ανέφερε πως η εορτάζουσα Αγ. Μαρίνα, παρά την εφηβική της ηλικία, δεν φοβήθηκε τα μαρτύρια και τον θάνατο για χάρη του Χριστού, και Εκείνος την χαρίτωσε με το πλήθος των θαυμάτων που κάθε γενιά χριστιανών ορθοδόξων απολαμβάνει και μαρτυρεί.

 

 

 

Την κυριώνυμη ημέρα, Τεταρτη 17 Ιουλίου 2019, τελέσθηκε ο Όρθρος και η πανηγυρική Θειά Λειτουργία χοροστατούντος και προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Χαλκίδος και συλλειτουργούν των των προαναφερθέντων αρχιερέων και Κληρικών και ομίλησε επίκαιρα ο επιχώριος Μητροπολίτης κ. Νικόλαος.

Η αγία θα παραμείνει στην Φιλιππούπολη μέχρι και την Παρασκευή 19 Ιουλίου 2019

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων