17/06/2019 17/06/2019 Την 16 Ιουνίου 2019 εορτάσθηκε η Κυριακή της Πεντηκοστής  στο Ιερό Προσκύνημα του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου στο Νέο Προκόπιο Ευβοίας, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου. Στον Όρθρο, τη Θεία Λειτουργία και τον Εσπερινό της Γονυκλισίας πλαισίωσαν τον Σεβασμιώτατο οι Αρχιμ. Ιάκωβος Κανάκης-Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μ. Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως, Νικόδημος Ευσταθίου-Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μ....
17 Ιουνίου, 2019 - 10:06

Η Κυριακή της Πεντηκοστής στο Ιερό Προσκύνημα του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου

Διαδώστε:
Η Κυριακή της Πεντηκοστής στο Ιερό Προσκύνημα του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου

Την 16 Ιουνίου 2019 εορτάσθηκε η Κυριακή της Πεντηκοστής  στο Ιερό Προσκύνημα του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου στο Νέο Προκόπιο Ευβοίας, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου.

Στον Όρθρο, τη Θεία Λειτουργία και τον Εσπερινό της Γονυκλισίας πλαισίωσαν τον Σεβασμιώτατο οι Αρχιμ. Ιάκωβος Κανάκης-Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μ. Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως, Νικόδημος Ευσταθίου-Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μ. Χαλκίδος, Νικηφόρος Ευσταθίου-Γεν. Αρχιερατικός Επίτροπος της Ι. Μ. Χαλκίδος, ο Οικον. Νικόλαος Βερνέζος-ιερατικώς Προϊστάμενος του Ι. Προσκ. του Οσ. Ιωάννου του Ρώσσου και οι Διάκ. Νικόλαος Πριμηκύριος και Ευγένιος Τσάλλας, με την συμμετοχή πλήθους ευσεβών χριστιανών, οι οποίοι προσήλθαν να προσκυνήσουν το Ιερό και Χαριτόβρυτο Λείψανο του Οσίου Ιωάννου και με θερμότητα πίστεως να εκζητήσουν, σύμφωνα με τους λόγους του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου, να έλθει το Άγιο Πνεύμα και να κατασκηνώσει στις καρδιές τους.

Τον θείο λόγο κήρυξε προς τους πολυπληθείς προσκυνητές ο Σεβασμιώτατος, αναφερθείς στην μεγάλη αυτή εορτή της Εκκλησίας και την καλλιέργεια, από μέρους μας, των χαρισμάτων που μας δωρίζει το Πανάγιο Πνεύμα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων