12/07/2021 12/07/2021 Την ετήσια μνήμη ενός εκ των νέων αγίων της Εκκλησίας μας, του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου εόρτασε την Δευτέρα 12 Ιουλίου 2021, ολόκληρη η τοπική Εκκλησία της Χαλκίδος με εόρτιες λατρευτικές τελετές και ιερές αγρυπνίες. Κέντρο όλων των εκδηλώσεων τιμής προς τον Όσιο Παΐσιο ήταν η Αρχιερατική ιερά Αγρυπνία, η οποία ετελέσθη το βράδυ της...
12 Ιουλίου, 2021 - 13:46
Τελευταία ενημέρωση: 12/07/2021 - 22:05

Η Χαλκίδα εόρτασε την μνήμη του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου

Διαδώστε:
Η Χαλκίδα εόρτασε την μνήμη του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου

Την ετήσια μνήμη ενός εκ των νέων αγίων της Εκκλησίας μας, του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου εόρτασε την Δευτέρα 12 Ιουλίου 2021, ολόκληρη η τοπική Εκκλησία της Χαλκίδος με εόρτιες λατρευτικές τελετές και ιερές αγρυπνίες.

Κέντρο όλων των εκδηλώσεων τιμής προς τον Όσιο Παΐσιο ήταν η Αρχιερατική ιερά Αγρυπνία, η οποία ετελέσθη το βράδυ της Κυριακής 11 Ιουλίου 2021, στον Ενοριακό Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Χαλκίδος, όπου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, συνοδευόμενος από τους Διακόνους Νικόλαο Πριμηκύριο και Ευγένιο Τσάλλα και πλαισιούμενος από τους Εφημερίους της Ενορίας, Αρχιμ. Συμεών Ηλιοδρομίτη και Οικον. Ιωάννη Φαφούτη, χοροστάτησε στις ιερές Ακολουθίες του Εσπερινού και του Όρθρου, προεξήρχε στη Θεία λειτουργία και ευλόγησε το εόρτιο κόλλυβο του Οσίου, με συλλειτουργούς όλους τους προαναφερθέντες Κληρικούς, παρουσία εκατοντάδων πιστών προσκυνητών, οι οποίοι, τηρώντας τα υγειονομικά μέτρα προστασίας του πληθυσμού έναντι του κορωνοϊού covid-19, προσήλθαν και συμμετείχαν στα τελούμενα.

Το αναλόγιο διηκόνησαν οι ιεροψάλτες της Ενορίας, Πρωτοψάλτης κ. Κωνσταντίνος Σιάνος και ο Λαμπαδάριος κ. Νικόλαος Βαβίλης, ενώ όλες οι ιερές ακολουθίες μεταδόθηκαν από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος στους 97,7 μεγακύκλους των fm.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων