03/07/2020 03/07/2020 Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος εορτάστηκε με Ιερά Αγρυπνία η Σύναξη της Παναγίας της Γαλακτοτροφούσης καθώς φυλάσσεται σε αυτόν η Ιερά Εικόνα της Παναγίας της Γαλακτοτροφούσης.  Η Ιερά Εικόνα μεταφέρθηκε τον Σεπτέμβριο του 1922 από τους κατοίκους του Προαστίου του Μάρμαρα της Προποντίδος και από τότε φυλάσσεται στον Ιερό Ναό. Είναι έργο...
03 Ιουλίου, 2020 - 18:44
Τελευταία ενημέρωση: 03/07/2020 - 18:56

Ιερά Αγρυπνία προς τιμήν της Παναγίας Γαλακτοτροφούσης

Διαδώστε:
Ιερά Αγρυπνία προς τιμήν της Παναγίας Γαλακτοτροφούσης

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος εορτάστηκε με Ιερά Αγρυπνία η Σύναξη της Παναγίας της Γαλακτοτροφούσης καθώς φυλάσσεται σε αυτόν η Ιερά Εικόνα της Παναγίας της Γαλακτοτροφούσης. 

Η Ιερά Εικόνα μεταφέρθηκε τον Σεπτέμβριο του 1922 από τους κατοίκους του Προαστίου του Μάρμαρα της Προποντίδος και από τότε φυλάσσεται στον Ιερό Ναό. Είναι έργο του αγιογράφου Θεοδοσίου Οικονομίδου του Κουταλιανού και φέρει ημερομηνία 25 Σεπτεμβρίου 1878. Είναι τοποθετημένη σε ξυλόγλυπτο προσκυνητάρι εντός του Ιερού Ναού.

Υπάρχουν μαρτυρίες ότι την Μεγάλη Πέμπτη του 1980, την ώρα της λιτανείας του Εσταυρωμένου η εικόνα άρχισε να δακρύζει και να ακτινοβολεί φως.

Στην Ιερά Αγρυπνία που τελέσθηκε την Πέμπτη 2 Ιουλίου 2020, το βράδυ χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος και έψαλε πολυμελής χορωδία από τον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων Ηλιουπόλεως με χοράρχη τον κ. Σωτήριο Κουτσούρη.

Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του ευχαρίστησε τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού Αρχιμ. Αιμιλιανό Χρήστου για την πρωτοβουλία της πανηγύρεως, καθώς και τους καλλικέλαδους ιεροψάλτες για την κατανυκτική και μελωδική παρουσία τους.

Στη συνέχεια Αναφέρθηκε στο θαυμαστό γεγονός της Παναγίας μας, κατά την Μεγάλη Πέμπτη και σημαντικό, για την μητρότητα, γεγονός του θηλασμού.

Φωτογραφίες: Παρασκευή Σπυροπούλου.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων