29/10/2021 30/10/2021 Ολοκληρώθηκαν με την Χάρη του Θεού οι φετινές εορταστικές εκδηλώσεις «ΚΘ΄ ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2021», που διοργανώνει κάθε χρόνο ο Μητροπολιτικός Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος, με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου. Έτσι, την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021, το βράδυ, τελέστηκε η καθιερωμένη τελευταία ιερά Αγρυπνία, προς τιμήν της Παναγίας Ελευθερώτριας του Γένους μας,...
29 Οκτωβρίου, 2021 - 20:52
Τελευταία ενημέρωση: 30/10/2021 - 1:36

Με αγρυπνία ολοκληρώθηκαν τα «Δημήτρια 2021» στην Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος

Διαδώστε:
Με αγρυπνία ολοκληρώθηκαν τα «Δημήτρια 2021» στην Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος

Ολοκληρώθηκαν με την Χάρη του Θεού οι φετινές εορταστικές εκδηλώσεις «ΚΘ΄ ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2021», που διοργανώνει κάθε χρόνο ο Μητροπολιτικός Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος, με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου.

Έτσι, την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021, το βράδυ, τελέστηκε η καθιερωμένη τελευταία ιερά Αγρυπνία, προς τιμήν της Παναγίας Ελευθερώτριας του Γένους μας, στην οποία συμμετείχαν ευλαβείς πιστοί της Χαλκίδος, ενώ προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος-Αρχιγραμματεύς της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και έψαλαν θαυμάσια δύο Χοροί Ιεροψαλτών της Βυζαντινής Χορωδίας «Ενήχημα» με χοράρχη τον κ. Σωτήριο Κουτσούρη.

Την επομένη, Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2021, το απόγευμα, οι Ιερείς του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού επέστρεψαν την Ιερά Εικόνα της Παναγίας «των Χαιρετισμών», η οποία φιλοξενήθηκε φέτος στις Εκδηλώσεις, στο Ιερό Προσκύνημα Οσίου Ιωάννου του Ρώσου στο Νέο Προκόπι Ευβοίας, όπου και φυλάσσεται.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων