01/07/2022 01/07/2022 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, πλαισιούμενος από τον Πρωτοσύγκελλό του Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου και Ιερείς της περιοχής, χοροστάτησε στον Εσπερινό του πανηγυρίζοντος Ιερού Ναού Αγίων Αναργύρων Καμαρίων Ιστιαίας, το απόγευμα της Πέμπτης 30 Ιουνίου 2022. Στο λόγο που απεύθυνε προς τους ευσεβείς χριστιανούς, αναφέρθηκε στο βίο των Αγίων Αναργύρων, στην δωρεάν εξάσκηση της ιατρικής...
01 Ιουλίου, 2022 - 17:54
Τελευταία ενημέρωση: 01/07/2022 - 18:26

Μητροπολίτης Χαλκίδος: Οι Άγιοι Ανάργυροι παράδειγμα Πίστης-Επιστήμης

Διαδώστε:
Μητροπολίτης Χαλκίδος: Οι Άγιοι Ανάργυροι παράδειγμα Πίστης-Επιστήμης

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, πλαισιούμενος από τον Πρωτοσύγκελλό του Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου και Ιερείς της περιοχής, χοροστάτησε στον Εσπερινό του πανηγυρίζοντος Ιερού Ναού Αγίων Αναργύρων Καμαρίων Ιστιαίας, το απόγευμα της Πέμπτης 30 Ιουνίου 2022.

Στο λόγο που απεύθυνε προς τους ευσεβείς χριστιανούς, αναφέρθηκε στο βίο των Αγίων Αναργύρων, στην δωρεάν εξάσκηση της ιατρικής τους επιστήμης στους ανθρώπους, προς δόξαν του Θεού και στο μαρτυρικό τους τέλος από τον δάσκαλος τους, που τους φθόνησε, επειδή τον ξεπέρασαν στην ιατρική. Ενώ, επίσης, τόνισε ότι έχοντας ως παράδειγμα τους Αγίους Αναργύρους μπορούμε να συνδυάσουμε την Πίστη με την Επιστήμη με άριστο τρόπο.

Λίγο πριν την Απόλυση, χειροθέτησε Αναγνώστη τον μαθητή Λυκείου κ. Βασίλειο Λάβα, υιό του Εφημερίου της εορταζούσης Ενορίας π. Αλεξάνδρου Λάβα και κατά τον νουθετήριο λόγο του τον επαίνεσε, για την επιμέλεια του στα ιερά γράμματα, ευχήθηκε να συνεχίσει με τον ίδιο ζήλο να προκόπτει στην ηλικία και την σοφία.

Αμέσως μετά, ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε Οικονόμο τον π. Αλέξανδρο Λάβα, αναφέροντας ότι στο πρόσωπό του τιμά την Ενορία και την καλή του πρεσβυτέρα και όλη την οικογένειά του και το φιλόκαλλο έργο που επιτελεί στην Ενορία, ενώ τόνισε ότι η ευπρέπεια του Ιερού Ναού και οι αγιογραφίες είναι έργα των χειρών του.

Την κυριώνυμη ημέρα, Δευτέρα 1 Ιουλίου το πρωί, ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος, συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλό του Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου και τον Διάκ. Σταύρο Καλαφάτη, χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε τη Θεία Λειτουργία, συλλειτουργούντων και των Ιερέων της Λουτροπόλεως και των περιχώρων στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων Λ. Αιδηψού.

Κατά τη διάρκεια του κηρύγματος ο Σεβασμιώτατος ανέπτυξε το λόγο γύρω από το περιεχόμενο της αποστολικής περικοπής της ημέρας, υπογραμμίζοντας πως η κορυφαία και αιώνια αρετή είναι η αγάπη. Αρετή, την οποία κατείχαν και καλλιεργούσαν οι Αγ. Ανάργυροι προς το Θεό και προς τους ανθρώπους με την ανάργυρη παροχή των γνώσεων και των υπηρεσιών τους στους πάσχοντες.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων