13/01/2021 13/01/2021 Σαν σήμερα, στις 13 Ιανουαρίου του 2019, εκοιμήθη σε ηλικία 72 ετών, στο πατρικό του σπίτι στην Χαλκίδα, ο μακαριστός Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κυρός Παύλος, ο οποίος εκείνες τις ημέρες επισκεπτόταν την ιδιαίτερη πατρίδα του.  Με αφορμή τη συμπλήρωση διετίας από την εκδημία του, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσόστομος...
13 Ιανουαρίου, 2021 - 17:43
Τελευταία ενημέρωση: 13/01/2021 - 17:23

Μνημόσυνο για τον μακαριστό Μητρ. Σισανίου και Σιατίστης Παύλο

Διαδώστε:
Μνημόσυνο για τον μακαριστό Μητρ. Σισανίου και Σιατίστης Παύλο

Σαν σήμερα, στις 13 Ιανουαρίου του 2019, εκοιμήθη σε ηλικία 72 ετών, στο πατρικό του σπίτι στην Χαλκίδα, ο μακαριστός Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κυρός Παύλος, ο οποίος εκείνες τις ημέρες επισκεπτόταν την ιδιαίτερη πατρίδα του. 

Με αφορμή τη συμπλήρωση διετίας από την εκδημία του, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσόστομος τέλεσε ιερό μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του χθες, Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2021, στον Ι. Ν. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κανήθου Χαλκίδος στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, στο οποίο, μάλιστα, αναφέρθηκε με συγκίνηση στο τίμιο και άγιο πρόσωπο του εκ Χαλκίδος καταγόμενου αείμνηστου Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης.

«Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παύλος, με το ήθος του και την σπάνια σε μέγεθος και ποιότητα προσφορά του, εδόξασε τον Θεό και την Αγία μας Εκκλησία. Με άφθαστο ιεραποστολικό ζήλο, με αγάπη έμπρακτη και γενναιόδωρη όργωσε, στην κυριολεξία, τον αγρό της Ιεράς μας Μητροπόλεως, έσπειρε με πόνο και θυσίες αμέτρητες τον λόγο του Θεού και τον επότισε με τον τίμιο ιδρώτα του.

Με ευγνωμοσύνη και εγκάρδια αισθήματα του ευχόμαστε να απολαύσει τα άφθαρτα και αιώνια βραβεία των κόπων του και τον παρακαλούμε, στο ουράνιο θυσιαστήριο όπου παρεδρεύει, να πρεσβεύει για όλο τον κόσμο και για την γενέτειρα του την Χαλκίδα εκεί όπου είδε το φως του ήλιου και μετά από Θεία Λειτουργία αποχαιρέτησε τον κόσμο τούτο», είπε ο Σεβασμιώτατος.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων