12/07/2020 12/07/2020 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος υποδέχθηκε τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ωρεών κ. Φιλόθεο, Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο οποίος χοροστάτησε κατά τον Όρθρο, προεξήρχε στο Αρχιερατικό Συλλείτουργο και κήρυξε τον θείο λόγο το Σάββατο στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Χαλκίδος όπου εορτάστηκε η μνήμη της Αγίας ενδόξου Μεγαλομάρτυρος και Πανευφήμου Ευφημίας...
12 Ιουλίου, 2020 - 10:53
Τελευταία ενημέρωση: 12/07/2020 - 10:32

Ο Επίσκοπος Ωρεών κήρυξε στην Χαλκίδα

Διαδώστε:
Ο Επίσκοπος Ωρεών κήρυξε στην Χαλκίδα

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος υποδέχθηκε τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ωρεών κ. Φιλόθεο, Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο οποίος χοροστάτησε κατά τον Όρθρο, προεξήρχε στο Αρχιερατικό Συλλείτουργο και κήρυξε τον θείο λόγο το Σάββατο στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Χαλκίδος όπου εορτάστηκε η μνήμη της Αγίας ενδόξου Μεγαλομάρτυρος και Πανευφήμου Ευφημίας με αρχιερατικό συλλείτουργο και συμμετοχή του Ιερού Κλήρου και του λαού της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος. 

Συλλειτούργησαν με τους Αρχιερείς οι Αρχιμ. Νικόδημος Ευσταθίου-Πρωτοσύγκελλος, Νικηφόρος Ευσταθίου-Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος, Τιμόθεος Μπαϊμπάκης-Ιεροκήρυξ, Χρυσόστομος Καλύβας-Εφημέριος της Ενορίας και Γραμματεύς της Ι. Μητροπόλεως, οι Πρωτοπρεσβ. Ηλίας Αγιαννίτης-Προϊστάμενος της Ενορίας και Χαράλαμπος Ταραμίγκος-Εφημέριος της Ενορίας και ο Διάκ. Ευγένιος Τσάλλας, ενώ εκκλησιάστηκαν οι Αρχιμ. Αιμιλιανός Χρήστου-Προϊστάμενος του Μητροπολιτικού Ι. Ναού Αγ. Δημητρίου Χαλκίδος και Μεθόδιος Φουντούλης-Εφημέριος του Ι. Προσκυνήματος Παναγίας Φανερωμένης Ν. Αρτάκης.

Στο κήρυγμά του ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωρεών αναφέρθηκε στο βίο της  Αγίας Μεγαλομάρτυρος Ευφημίας αναφέροντας ότι εξελίχτηκε σε έναν άνθρωπο με σπάνια χαρίσματα αλλά και χριστιανικό φρόνημα, το οποίο επέδειξε όταν στην Χαλκηδόνα ο ειδωλολάτρης ανθύπατος διέταξε να βρεθούν όλοι οι κάτοικοι στην λατρεία ξένου θεού. Τότε η Αγία αποφάσισε να απέχει και για αυτόν τον λόγο συνελήφθη ώσπου έφτασε η ώρα να δώσει και την ζωή της για τον Χριστό. Αυτής τον βίο προέτρεψε όλους τούς πιστούς να ακολουθήσουν.

Λίγο πριν την απόλυση οι Αρχιερείς τέλεσαν ιερά Μνημόσυνα υπέρ αναπαύσεως των ψυχών κεκοιμημένων ενοριτών.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων