08/08/2020 08/08/2020 Το απόγευμα της Παρασκευής 7 Αυγούστου 2020, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, συνοδευόμενος από τον Αρχιμ. Ιωάννη Καραμούζη-Ιεροκήρυκα της Ι. Μητροπόλεως και Γραμματέα παρά τω Αρχιγραμματεί της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και τον Διάκ. Νικόλαο Πριμηκύριο, επισκέφθηκε την Ενορία Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κυπαρισσίου Μεσσαπίων, όπου χοροστάτησε στην ιερά Ακολουθία της Παρακλήσεως προς...
08 Αυγούστου, 2020 - 14:46
Τελευταία ενημέρωση: 08/08/2020 - 14:05

Ο Μητρ. Χαλκίδος στο Κυπαρίσσι Μεσσαπίων

Διαδώστε:
Ο Μητρ. Χαλκίδος στο Κυπαρίσσι Μεσσαπίων

Το απόγευμα της Παρασκευής 7 Αυγούστου 2020, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, συνοδευόμενος από τον Αρχιμ. Ιωάννη Καραμούζη-Ιεροκήρυκα της Ι. Μητροπόλεως και Γραμματέα παρά τω Αρχιγραμματεί της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και τον Διάκ. Νικόλαο Πριμηκύριο, επισκέφθηκε την Ενορία Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κυπαρισσίου Μεσσαπίων, όπου χοροστάτησε στην ιερά Ακολουθία της Παρακλήσεως προς την Υπεραγία Θεοτόκο.

Τον Σεβασμιώτατο υποδέχθηκαν ο πολιός αφυπηρετήσας Εφημέριος της Ενορίας π. Βασίλειος Παπαδημητρίου, ο τοποτηρητής Εφημέριος π. Ιωάννης Μάνος και ευσεβείς ενορίτες, μεταξύ των οποίων ο Αντιδήμαρχος Διρφύων Μεσσαπίων κ. Πέτρος Κορώνης, η Πρόεδρος του ΔΗ.Κ.Α.ΔΙ.ΜΕ. κ. Ευαγγελία Μύταλα, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Κυπαρισσίου κ. Χρήστος Παπαδημητρίου και ο Πρόεδρος του Περιβαλλοντικού-Πολιτιστικού Συλλόγου Κυπαρισσίου κ. Χαράλαμπος Βερνέζος.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος κήρυξε τον θείο λόγο, αναπτύσσοντας με απλό και διδακτικό τρόπο την θεολογία της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος και λίγο πριν την απόλυση χειροθέτησε Οικονόμο τον π. Βασίλειο Παπαγεωργίου εξαίροντας την πολύχρονη, ταπεινή και εύορκη διακονία του, ενώ τα μέλη του Περιβαλλοντικού-Πολιτιστικού Συλλόγου Κυπαρισσίου απένειμαν στον π Βασίλειο τιμητική πλακέτα σε ένδειξη ευγνωμοσύνης της ιεροπρεπούς παρουσίας και διακονίας του στο χωριό και τους συνανθρώπους του.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων