30/11/2021 30/11/2021 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος μετέβη την Κυριακή, 28 Νοεμβρίου 2021, στον Καθεδρικό Ι. Ν. Αποστόλου Παύλου Κορίνθου, όπου συλλειτούργησε με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κορίνθου κ. Διονύσιο, τους Θεοφιλεστάτους Επισκόπους Κεχρεών κ. Αγάπιο και Ωρεών κ. Φιλόθεο-Αρχιγραμματέα της Ι. Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος με αφορμή την συμπλήρωση 15 χρόνων από την Εκλογή, Χειροτονία...
30 Νοεμβρίου, 2021 - 16:12
Τελευταία ενημέρωση: 30/11/2021 - 16:14

O Μητροπολίτης Χαλκίδος στη βράβευση του Μητροπολίτη Κορίνθου

Διαδώστε:
O Μητροπολίτης Χαλκίδος στη βράβευση του Μητροπολίτη Κορίνθου

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος μετέβη την Κυριακή, 28 Νοεμβρίου 2021, στον Καθεδρικό Ι. Ν. Αποστόλου Παύλου Κορίνθου, όπου συλλειτούργησε με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κορίνθου κ. Διονύσιο, τους Θεοφιλεστάτους Επισκόπους Κεχρεών κ. Αγάπιο και Ωρεών κ. Φιλόθεο-Αρχιγραμματέα της Ι. Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος με αφορμή την συμπλήρωση 15 χρόνων από την Εκλογή, Χειροτονία εις Επίσκοπο και Μητροπολίτη Κορίνθου και την εις Κόρινθο ενθρόνιση του Σεβασμιωτάτου κ. Διονυσίου.

Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε η τελετή απονομής Χρυσού Μεταλλίου της Πόλεως του Δήμου Κορινθίων, επί τη συμπληρώσει δεκαπενταετίας…» (26.11.2006-26.11.2021) στο πηδάλιο της Αποστολικής Ι. Μητροπόλεως Κορίνθου.

Ο Δήμαρχος Κορινθίων κ. Βασίλειος Νανόπουλος, αφού ανέγνωσε το κείμενο του Διπλώματος, που συνόδευε το Χρυσό Μετάλλιο, και το απόσπασμα από την σχετική Πράξη της Συνεδριάσεως του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Κορινθίων, προσέφερε το Χρυσό Μετάλλιο στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Διονύσιο.

Εκτός Πρωτοκόλλου έλαβε τον λόγον ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, ο οποίος εξέφρασε τα κατακλύζοντα αισθήματά του προς τον τιμώμενο Ιεράρχη, κάνοντας αναφορά στα 30 χρόνια διακονίας του Σεβασμιωτάτου κ. Διονυσίου από επιτελικές θέσεις στην Ι. Μητρόπολη Χαλκίδος, προτρέποντας το Ποίμνιό του να τον αγαπά, διότι, ως ευαίσθητος άνθρωπος που είναι, όταν δέχεται την αγάπη των άλλων γνωρίζει να την μεταποιεί σε έργα προσφοράς και θυσίας όχι μόνον υπέρ των αγαπώντων αλλά για όλο το θεόθεν εμπιστευθέν Ποίμνιό του. Επιβεβαίωσε, συγχαίροντας, τους λόγους του κ. Δημάρχου Κορινθίων, τον οποίο ευχαρίστησε για την έκφραση τιμής προς τον Σεβασμιώτατο Αδελφό του, ενώ έδειξε πόσο ευλογημένη και αποδοτική είναι η συνεργασία της Εκκλησίας μετά των τοπικών Φορέων και Παραγόντων.

Εν συνεχεία αντιφώνησε ευχαριστώντας ο Σεβασμιώτατος κ. Διονύσιος, ο οποίος, συγκινημένος, αναφέρθηκε στην ημέρα της εν Κορίνθω ενθρονίσεώς του, μνημόνευσε με ευγνωμοσύνη τα πρόσωπα που σημάδεψαν την αρχιερατική του πορεία και ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Κορινθίων και το περί αυτόν Δημοτικό Συμβούλιο για την μεγάλη τιμή της απονομής του Χρυσού Μεταλλίου.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων