28/08/2022 28/08/2022 Στην κυριακάτικη λατρευτική σύναξη της ορεινής και πυρόπληκτης, από την μεγάλη πυρκαγιά του Αυγούστου του 2021, Ενορίας Γενεθλίου της Θεοτόκου Δαμιών προέστη σήμερα, 28 Αυγούστου 2022, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος. Τον Σεβασμιώτατο συνόδευσαν ο Πρωτοσύγκελλός του Αρχιμ. Νικόδημος Ευσταθίου, ο Καθηγούμενος της Ι. Μονής Οσίου Δαυΐδ Γέροντος Αρχιμ. Γαβριήλ Εμμανουηλίδης και ο Διάκ....
28 Αυγούστου, 2022 - 15:10
Τελευταία ενημέρωση: 28/08/2022 - 15:19

Ο Μητροπολίτης Χαλκίδος στην ενορία Δαμιών Ελυμνίων

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Χαλκίδος στην ενορία Δαμιών Ελυμνίων

Στην κυριακάτικη λατρευτική σύναξη της ορεινής και πυρόπληκτης, από την μεγάλη πυρκαγιά του Αυγούστου του 2021, Ενορίας Γενεθλίου της Θεοτόκου Δαμιών προέστη σήμερα, 28 Αυγούστου 2022, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος.

Τον Σεβασμιώτατο συνόδευσαν ο Πρωτοσύγκελλός του Αρχιμ. Νικόδημος Ευσταθίου, ο Καθηγούμενος της Ι. Μονής Οσίου Δαυΐδ Γέροντος Αρχιμ. Γαβριήλ Εμμανουηλίδης και ο Διάκ. Σταύρος Καλαφάτης, ενώ ιδιαιτέρως συγκινητική ήταν η παρουσία των μονίμων και παρεπιδήμων κατοίκων του μικρού χωριού και η συμμετοχή τους στη Θεία Λειτουργία.

Στο κήρυγμά του προς τους εκκλησιασθέντες, ο Σεβασμιώτατος ανέπτυξε ερμηνευτικά την αναγνωσθείσα ευαγγελική περικοπή (Ματθ. 18, 23-35), ενώ εξέφρασε τη χαρά του για την εκεί επίσκεψή του, την συμμετοχή όλων στη Θεία Ευχαριστία και την εκ του σύνεγγυς μεταξύ τους επικοινωνία.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων