06/02/2023 06/02/2023 Ο Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος τέλεσε κατά την τάξη, την εις Διάκονον χειροτονία του κ. Χρυσοστόμου Τσούβαλη εκ Χαλκίδος, την Κυριακή του Τελώνου και Φαρισαίου, στον περικαλλή Ενοριακό Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κανήθου Χαλκίδος Ο νεοχειροτενημένος Διάκονος είναι έγγαμος, πατέρας ενός τέκνου και πνευματικός υιός του Προϊσταμένου του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος Αρχιμανδρίτη...
06 Φεβρουαρίου, 2023 - 8:45
Τελευταία ενημέρωση: 06/02/2023 - 8:49

Ο Μητροπολίτης Χαλκίδος τέλεσε την εις Διάκονον Χειροτονία του Χρυσοστόμου Τσούβαλη

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Χαλκίδος τέλεσε την εις Διάκονον Χειροτονία του Χρυσοστόμου Τσούβαλη

Ο Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος τέλεσε κατά την τάξη, την εις Διάκονον χειροτονία του κ. Χρυσοστόμου Τσούβαλη εκ Χαλκίδος, την Κυριακή του Τελώνου και Φαρισαίου, στον περικαλλή Ενοριακό Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κανήθου Χαλκίδος

Ο νεοχειροτενημένος Διάκονος είναι έγγαμος, πατέρας ενός τέκνου και πνευματικός υιός του Προϊσταμένου του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος Αρχιμανδρίτη Αιμιλιανού Χρήστου.

Ο Όρθρος, η αρχιερατική χοροστασία και Θεία Λειτουργία τελέσθηκαν από τον Σεβασμιώτατο τον οποίο πλαισίωσαν Κληρικοί της Χαλκίδος, με επικεφαλής τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτη Νικόδημο Ευσταθίου.

Στην ομιλία του πριν από την χειροτονία, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε διδακτικά προς τον χειροτονούμενο αναλύοντας τα συμβαίνοντα στο Ιερό Μυστήριο της χειροτονίας, επισημαίνοντάς του ότι κλήθηκε να διακονήσει την Εκκλησία και το ιερό θυσιαστήριο μέσα στην χαρμόσυνη ατμόσφαιρα της Υπαπαντής και τον προέτρεψε να ομοιάσει στον Θεοδόχο Συμεών, δηλαδή να ιερατεύει με μοναδική προσμονή την συνάντηση με τον Χριστό.

Ο πνευματικός πατήρ του νέου Διακόνου, Αρχιμανδρίτης Αιμιλιανός Χρήστου ανέγνωσε την Κανονική Συμμαρτυρία, ενώ ο χριστώνυμος παριστάμενος λαός ανεφώνησε το «Άξιος» πολλές φορές μετά την χειροτονία, συμμετέχοντας ενεργά στο όλο Μυστήριο.

   

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων