20/06/2019 20/06/2019 Την Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019, το πρωί, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος, κ. Χρυσόστομος, μετέβη στο Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας Φανερωμένης Νέας Αρτάκης, όπου χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και τέλεσε τη Θεία Λειτουργία. Η επίσκεψή του στην Παναγία τη Φανερωμένη έγινε με αφορμή τη μνήμη του Αγίου ενδόξου Ιερομάρτυρος Μεθοδίου Ολύμπου, ο οποίος συγκαταλέγεται στη...
20 Ιουνίου, 2019 - 16:25
Τελευταία ενημέρωση: 20/06/2019 - 16:27

Ο Σεβ. Χαλκίδος στην Παναγία Φανερωμένη Νέας Αρτάκης

Διαδώστε:
Ο Σεβ. Χαλκίδος στην Παναγία Φανερωμένη Νέας Αρτάκης

Την Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019, το πρωί, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος, κ. Χρυσόστομος, μετέβη στο Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας Φανερωμένης Νέας Αρτάκης, όπου χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και τέλεσε τη Θεία Λειτουργία.

Η επίσκεψή του στην Παναγία τη Φανερωμένη έγινε με αφορμή τη μνήμη του Αγίου ενδόξου Ιερομάρτυρος Μεθοδίου Ολύμπου, ο οποίος συγκαταλέγεται στη χορεία των Ευβοέων Αγίων, αφού μαρτύρησε το 311 μ.Χ. στην έδρα της Ιερας Μητροπόλεως, την Πόλη της Χαλκίδος.

 

 

 

Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν πολλοί Κληρικοί, με πρώτο τον εορτάζοντα Εφημέριο του Ι. Προσκυνήματος Αρχιμ. Μεθόδιο Φουντούλη, ενώ προσήλθαν και πολλοί ευλαβείς χριστιανοί για να τιμήσουν τον Άγιο και να προσευχηθούν και για τον εορτάζοντα Ιερέα τους.

Λίγο πριν την Απόλυση, ο Σεβασμιώτατος κήρυξε τον θείο λόγο και παράλληλα ευχήθηκε στον εορτάζοντα π. Μεθόδιο να αγωνίζεται στην ζωή της Εκκλησίας και να λαχταράει και να φρονεί όσα είναι ευάρεστα για τον Θεό, παραμένοντας συνεπής στη ζωή της Πίστεως και της αγάπης προς τον Θεό και τους ανθρώπους, κατά το πρότυπο του προστάτου του Αγίου Μεθοδίου.

 

 

 

Η Θεία Λειτουργία, στην οποία έψαλλαν οι Ιεροψάλτες του Ι. Προσκυνήματος κ. Άγγελος Μαντάς και κ. Γεώργιος Παπανικολάου, μεταδόθηκε σε απευθείας σύνδεση από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ι. Μ. Χαλκίδος στους 97,7 μεγακύκλους των fm.

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων