27/05/2020 27/05/2020 Στο Νέο Προκόπιο Ευβοίας και στο Ιερό Προσκύνημα Του Οσίου Ιωάννου του Ρώσου του νέου Ομολογητή τελέστηκε ο Αναστάσιμος Πανηγυρικός Εσπερινός της για την εορτή του Οσίου αλλά και της εορτής της Αποδόσεως του Πάσχα το απόγευμα της Τρίτης 26 Μαΐου 2020. Στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου φυλάσσεται το άφθαρτο Σκήνωμα του από την Ιερά...
27 Μαΐου, 2020 - 15:14
Τελευταία ενημέρωση: 27/05/2020 - 15:03

Πανηγυρικός Εσπερινός του Οσίου Ιωάννη του Ρώσου

Διαδώστε:
Πανηγυρικός Εσπερινός του Οσίου Ιωάννη του Ρώσου

Στο Νέο Προκόπιο Ευβοίας και στο Ιερό Προσκύνημα Του Οσίου Ιωάννου του Ρώσου του νέου Ομολογητή τελέστηκε ο Αναστάσιμος Πανηγυρικός Εσπερινός της για την εορτή του Οσίου αλλά και της εορτής της Αποδόσεως του Πάσχα το απόγευμα της Τρίτης 26 Μαΐου 2020. Στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου φυλάσσεται το άφθαρτο Σκήνωμα του από την Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος. 

Δείτε το Ιερό Προσκύνημα του Οσίου πατώντας εδώ. 

Πολλοί πιστοί τηρώντας τα μέτρα παρευρέθηκαν στον Εσπερινό για να τιμήσουν τη μνήμη του Αγίου ενώ δεν ήταν λίγοι αυτοί που περπάτησαν και τη φετινή χρονιά την απόσταση από τη Χαλκίδα ή τη Βόρεια Εύβοια ως το Νέο Προκόπιο, παρά τον βροχερό καιρό, εκπληρώνοντας το τάμα τους.

Στον Αναστάσιμος Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσόστομος, συμπαραστατούμενος από τους Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου-Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως, Τιμόθεο Μπαϊμπάκη-Ιεροκήρυκα, Δαμασκηνό Μάκρα-Ιεροκήρυκα, τον Πρωτοπρεσβ. Ιωάννη Μάρκου-Αρχιερατικό Επίτροπο Κηρέως και τους Διακ. Νικόλαο Πριμηκύριο και Ευγένιο Τσάλλα.

ΟΠρωτοσύγκελλος, Αρχιμ. Νικόδημος Ευσταθίου κήρυξε προς τους πιστούς τον θείο λόγο, και αναφέρθηκε στον πολύκοπο και πολυβάσανο βίο του Οσίου και κυρίως στην εποικοδομητική αξιοποίηση της νυχτερινής του ζωής, μέσα από την εκτενή προσευχή και, δι’ αυτής, την καλλιέργεια της ζωντανής επικοινωνίας του με τον Τριαδικό Θεό.

Μεταξύ των πιστών, παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννης κ. Γεώργιος Τσαπουρνιώτης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Σταύρος Κουτσουράς και ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Γεώργιος Πατσιούρας.

Δείτε φωτογραφικό υλικό: 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων