09/12/2019 09/12/2019 Σήμερα Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2019, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, συνοδευόμενος από τον Αρχιμ. Μεθόδιο Φουντούλη και τους Διακ. Νικόλαο Πριμηκύριο και Ευγένιο Τσάλλα, μετέβη στο Δημοτικό Σχολείο Πάλιουρα Διρφύων, όπου τον υποδέχθηκε ο Εφημέριος της Ενορίας, Αρχιμ. Νεόφυτος Χασάν και ο αφυπηρετήσας Εφημέριος Οικον. Νικόλαος Κατσικαντάμης, κατόπιν αιτήματος των διδασκάλων, των διδασκομένων και...
09 Δεκεμβρίου, 2019 - 17:29
Τελευταία ενημέρωση: 09/12/2019 - 17:39

Στα δημοτικά σχολεία Παλιούρας και Νέας Αρτάκης βρέθηκε σήμερα ο Μητροπολίτης Χαλκίδος

Διαδώστε:
Στα δημοτικά σχολεία Παλιούρας και Νέας Αρτάκης βρέθηκε σήμερα ο Μητροπολίτης Χαλκίδος

Σήμερα Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2019, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, συνοδευόμενος από τον Αρχιμ. Μεθόδιο Φουντούλη και τους Διακ. Νικόλαο Πριμηκύριο και Ευγένιο Τσάλλα, μετέβη στο Δημοτικό Σχολείο Πάλιουρα Διρφύων, όπου τον υποδέχθηκε ο Εφημέριος της Ενορίας, Αρχιμ. Νεόφυτος Χασάν και ο αφυπηρετήσας Εφημέριος Οικον. Νικόλαος Κατσικαντάμης, κατόπιν αιτήματος των διδασκάλων, των διδασκομένων και του Συλλόγου Γονέων, τέλεσε εντός του Σχολείου τη Θεία Λειτουργία για τους μικρούς μαθητές του Σχολείου.

Όλοι οι μαθητές, με έκδηλο ενθουσιασμό συμμετείχαν με μεγάλο ενδιαφέρον και κατάνυξη στη Θεία Λειτουργία, ενώ όσα παιδιά είχαν προετοιμαστεί και έχοντας την άδεια των γονέων τους, συμμετείχαν και στο Κοινό Ποτήριο της Θείας Ευχαριστίας.
Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος έκανε επεξηγηματικές αναφορές στα παιδιά, για τα τελούμενα, αναλύοντας έτσι το περιεχόμενο του Μυστηρίου.
Στο τέλος ευχαρίστησε ιδιαιτέρως το Διευθυντή του Σχολείου κ. Χρήστο Βλάχο και όλους τους διδασκάλους του Δημοτικού για την φιλοξενία και την αγαστή συνεργασία με την Τοπική Εκκλησία και το θαυμάσιο εκπαιδευτικό έργο που επιτελούν, τα μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου, αλλά εξαιρέτως τους μαθητές και τις μαθήτριες για την άξια προς μίμηση σχέση τους με το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, όπως και τον οικείο Εφημέριο π. Νεόφυτο, για την προετοιμασία της Θείας Λειτουργίας.


Μετά τη διανομή του Αντιδώρου, τα παιδιά του Κατηχητικού Σχολείου της Ενορίας και άλλοι μαθητές του Δημοτικού προσέφεραν στο Σεβασμιώτατο ως δώρο, μία εικόνα του Αγίου Νικολάου, χειροτεχνία των ίδιων των μαθητών και εκείνος, ακολούθως, διένειμε σε όλους αναμνηστικές ευλογίες.
Αμέσως μετά, ο Σεβασμιώτατος, μετά των συνοδών του Κληρικών, μετέβη στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Αρτάκης, όπου τον υποδέχθηκαν η Διευθύντρια κ. Άννα Καραγιάννη, οι διδάσκοντες και οι μαθητές, οι οποίοι ξενάγησαν τον Σεβασμιώτατο στην παλαιά Αρτάκη και στα πρώτα χρόνια ζωής της Νέας Αρτάκης μέσα από αρχειακό υλικό που συλλέγεται από το 1970 και εκτίθεται στο Σχολείο.


Ο Σεβασμιώτατος, φανερά ενθουσιασμένος και συγκινημένος για την αγάπη και διαφύλαξη της Ιστορίας από την σχολική κοινότητα, συνεχάρη όλους όσους εργάσθηκαν και συνεχίζουν να εργάζονται με τον ίδιο στόχο.
Λίγο πριν την αναχώρηση του Σεβασμιωτάτου, οι μαθητές έψαλλαν τα παραδοσιακά Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα και ο Ποιμενάρχης μας, ανταποδίδοντας, προσέφερε σε όλους αναμνηστικές ευλογίες.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων