13/05/2019 13/05/2019 Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 11 και 12 Μαΐου 2019, για πεντηκοστή τρίτη (53η) συνεχή χρονιά, η καθιερωμένη προσκυνηματική εκδρομή της Ιεράς μας Μητροπόλεως με επικεφαλής το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο στην ιερά Νήσο Τήνο. Το Σεβασμιώτατο συνόδευαν οι Αρχιμανδρίτες π. Νικόδημος Ευσταθίου, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως, π. Συμεών Ηλιοδρομίτης, Προϊστάμενος του Ι. Ν....
13 Μαΐου, 2019 - 9:43

Στην Τήνο, προσκυνητές από την Χαλκίδα

Διαδώστε:
Στην Τήνο, προσκυνητές από την Χαλκίδα

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 11 και 12 Μαΐου 2019, για πεντηκοστή τρίτη (53η) συνεχή χρονιά, η καθιερωμένη προσκυνηματική εκδρομή της Ιεράς μας Μητροπόλεως με επικεφαλής το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο στην ιερά Νήσο Τήνο.

Το Σεβασμιώτατο συνόδευαν οι Αρχιμανδρίτες π. Νικόδημος Ευσταθίου, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως, π. Συμεών Ηλιοδρομίτης, Προϊστάμενος του Ι. Ν. Αγίας Παρασκευής Πολιούχου Χαλκίδος και Διευθυντής του Γηροκομείου της Ιεράς Μητροπόλεως στην Χαλκίδα, και π. Μεθόδιος Φουντούλης, Εφημέριος του Προσκυνηματικού Ι. Ν. Παναγίας Φανερωμένης Ν. Αρτάκης, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων και 800 ευλαβείς προσκυνητές.

Μόλις οι Χαλκιδείς έφτασαν, το μεσημέρι του Σαββάτου, στην Τήνο, όπου τους υποδέχθηκε ο Αρχιερατικός Επίτροπος Τήνου, Πρωτοπρεσβ. Γεώργιος Φανερός και άλλοι ιερείς της Νήσου, κατευθύνθηκαν αμέσως στον Ι. Ν. Ευαγγελιστρίας και προσκύνησαν το θαυματουργό εικόνισμα της Μεγαλόχαρης.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ολόκληρο το σώμα των προσκυνητών κατευθύνθηκαν στην Ι. Μονή Κεχροβουνίου (Οσίας Πελαγίας), όπου προσκύνησαν και την τιμία κάρα της Οσίας Πελαγίας και έγιναν δεκτοί από την Ηγουμένη μοναχή Ιουλιανή.

Εν συνεχεία, κατευθύνθηκαν στο χωρίο Τριαντάρος, γενέτειρα του μακαριστού Μητροπολίτου Χαλκίδος κυρού Γρηγορίου Πλειαθού, όπου στον Ενοριακό Ι. Ν. Αγ. Αποστόλων τελέσθηκε ο Εσπερινός, στον οποίο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Χρυσόστομος, ο οποίος μνημόνευσε τους Τηνίους προκατόχους του Μητροπολίτες Χαλκίδος Γρηγόριο Πλειαθό και Νικόλαο Σελέντη και τους πρωτεργάτες της Ιεράς αυτής Αποδημίας των Χαλκιδέων, ενώ αμέσως μετά επαίνεσε τους πιστούς συνεχιστές και ανανεωτές του Προσκυνήματος αυτού.

Μετά την απόλυση του Εσπερινού, στην αυλή του Ι. Ναού, ενώπιον της προτομής του Μακαριστού Μητροπολίτου Χαλκίδος κυρού Γρηγορίου, τελέσθηκε επιμνημόσυνο τρισάγιο υπέρ της αναπαύσεώς του και κατόπιν στο Ενοριακό Πνευματικό Κέντρο, οι Χαλκιδείς απόλαυσαν την φιλοξενία του Εφημερίου π. Αντωνίου Σταθοπούλου και όλων των Τριανταριτών.

Το πρωί της Κυριακής 12 Μαΐου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε στη Θεία Λειτουργία στον Ι. Ν. Ευαγγελιστρίας Τήνου και κήρυξε τον θείο λόγο, αναφερθείς στα πρόσωπα των Αγίων Μυροφόρων και το παράδειγμα που έδωσαν σε όλες τις γενεές των Χριστιανών.

Μάλιστα στην Θεία Λειτουργία έψαλλαν, κατά ετήσιο έθος, η χορωδία Χαλκίδος «1936» κατόπιν ευγενικής παραχωρήσεως της διακονίας των αναλογίων από τον Πρωτοψάλτη του Ιερού Προσκυνήματος κ. Στυλιανό Κοντακιώτη.

Πριν την Απόλυση της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος άγιος Χαλκίδος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο άγιο Σύρου και Τήνου κ. Δωρόθεο για την κανονική ευλογία που παρέσχε για τη μετάβαση του ιδίου και των περί αυτόν προσκυνητών στο Νησί, καθώς και για την υποδοχή και φιλοξενία που επιφυλάσσουν πάντοτε οι συνεργατες του Κληρικοί και Λαϊκοί στό Ι. Προσκύνημα, αλλά και όλος ο Λαός της Τήνου στους Χαλκιδείς. Κλείνοντας δε, ευχήθηκε στον εορτάζοντα Πρωτοσύγκελλό του Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου για την ονοματική του εορτή.

Μετά την Θεία Λειτουργία, η Διοικούσα Επιτροπή του Πανελληνίου Ιδρύματος παρέθεσε πρωινό στο Σεβασμιώτατο και τους συνοδούς του, οι οποίοι το μεσημέρι ανεχώρησαν, μαζί με όλους τους προσκυνητές από την Τήνο για την Ραφήνα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων