18/10/2021 18/10/2021 Την Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021, ημέρα μνήμης των θεοφόρων πατέρων των συγκροτησάντων την Εβδόμη Οικουμενική Σύνοδο στη Νίκαια της Βιθυνίας το 787μ.Χ. και του Προφήτου Ωσηέ, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος μετέβη στον Ενοριακό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Χαλκίδος, όπου χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε στη Θεία Λειτουργία. Στον θείο λόγο ο Σεβασμιώτατος ανέπτυξε...
18 Οκτωβρίου, 2021 - 8:51
Τελευταία ενημέρωση: 18/10/2021 - 8:31

ΧΑΛΚΙΔΑ: Τίμησαν την ηρωΐδα Λέλα Καραγιάννη

Διαδώστε:
ΧΑΛΚΙΔΑ: Τίμησαν την ηρωΐδα Λέλα Καραγιάννη

Την Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021, ημέρα μνήμης των θεοφόρων πατέρων των συγκροτησάντων την Εβδόμη Οικουμενική Σύνοδο στη Νίκαια της Βιθυνίας το 787μ.Χ. και του Προφήτου Ωσηέ, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος μετέβη στον Ενοριακό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Χαλκίδος, όπου χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε στη Θεία Λειτουργία.

Στον θείο λόγο ο Σεβασμιώτατος ανέπτυξε τον βίο του Προφήτου Ωσηέ.

Αμέσως μετά την απόλυση της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος συμπαραστατούμενος από τους Κληρικούς του, εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, άλλων στρατιωτικών, διοικητικών και πολιτιστικών φορέων της Ευβοίας και τους εκκλησιασθέντες Ενορίτες, μετέβη στην παρακείμενη προτομή της Ευβοιώτισσας ηρωΐδας της Εθνικής Αντιστάσεως Λέλας Καραγιάννη-αρχηγού της οργάνωσης «Μπουμπουλίνα», η οποία εκτελέστηκε από τους Γερμανούς στις 8 Σεπτεμβρίου 1944 και τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως της ψυχής της.

Στη Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος ήταν πλαισιούμενος από τον Πρωτοσύγκελλό του Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου, τους Εφημερίους της Ενορίας Αρχιμ. Χρυσόστομο Καλύβα και Πρωτοπρεσβ. Ηλία Αγιαννίτη και τους Διακ. Νικόλαο Πριμηκύριο και Ευγένιο Τσάλλα, προεξήρχε στη Θεία Λειτουργία και κήρυξε τον θείο λόγο, κατά τον οποίο ανέπτυξε τον βίο του Προφήτου Ωσηέ.

Τα ιερά αναλόγια διηκόνησαν ο Πρωτοψάλτης της Ενορίας κ. Σπυρίδων Σιμιτζής και ο Λαμπαδάριός της κ. Δήμος Τσίμπος-Διευθυντής της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος, ενώ το σύνολο των ιερών ακολουθιών μετεδόθη απευθείας από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ι. Μητροπόλεως (97,7 fm).

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων