16/09/2021 16/09/2021 Την Πέμπτη 16η Σεπτεμβρίου 2021, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών και ΑΙγίνης κ.κ ΕΦΡΑΙΜ, τέλεσε με κατάνυξη την εις Διάκονον Χειροτονία του ευλαβούς εγγάμου νέου π. Ιωάννη Καρπασινού, πτυχιούχου της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Αθηνών, εις τον νέο παμμεγέθη Ι.Ναό του Αγίου Νεκταρίου εν Αιγίνη. Με συγκίνηση ο νέος Διάκονος αναφέρθηκε στο μέγα της Ιερωσύνης μυστήριο...
16 Σεπτεμβρίου, 2021 - 16:26
Τελευταία ενημέρωση: 16/09/2021 - 16:08

ΑΙΓΙΝΑ: Εις διακόνον χειροτονία ευλαβούς εγγάμου νέου

Διαδώστε:
ΑΙΓΙΝΑ: Εις διακόνον χειροτονία ευλαβούς εγγάμου νέου

Την Πέμπτη 16η Σεπτεμβρίου 2021, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών και ΑΙγίνης κ.κ ΕΦΡΑΙΜ, τέλεσε με κατάνυξη την εις Διάκονον Χειροτονία του ευλαβούς εγγάμου νέου π. Ιωάννη Καρπασινού, πτυχιούχου της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Αθηνών, εις τον νέο παμμεγέθη Ι.Ναό του Αγίου Νεκταρίου εν Αιγίνη.

Με συγκίνηση ο νέος Διάκονος αναφέρθηκε στο μέγα της Ιερωσύνης μυστήριο και ευχαρίστησε εκ καρδιάς όλους εκείνους που στάθηκαν και στέκονται δίπλα του.Απο τους γονείς ,την διακόνισσα κ. Βασιλική, τον πνευματικό του πατέρα, Αρχιμ.π.Νεκτάριο Καλλύβα με κορυφαίο τον Σεπτό Ποιμενάρχη.

Ο Σεβασμιώτατος στην θεολογική και μεστή νοημάτων ομιλία του τόνισε την αξία της Ιερωσύνης σύμφωνα με τους λόγους του Οσίου Θεόγνωστου .

Ευχήθηκε στον νέο Διάκονο π.Ιωάννη να έχει δύναμη στην νέα του Ιερατική πορεία και να αξιωθεί της Θεοκοινωνίας.

Προ της απολύσεως ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε εις Οικονόμον τον π.Στυλιανόν Κουτσούκον, αεικίνητον εφημέριον και άριστον οικογενειάρχην.

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων