27/05/2020 27/05/2020 Τελέστηκε το βράδυ της Τρίτης 26 Μαΐου 2020 η αναστάσιμη αγρυπνία για την Απόδοση του Πάσχα στην Ύδρα. Μαζί με τον Σεβασμιώτατο συλλειτούργησαν ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος και Εφημέριος του Καθεδρικού Ναού Αιδεσ. Πρωτ. Ακίνδυνος Δαρδανός, ο Πανοσ. Αρχιμ. π. Νεκτάριος Δαρδανός και Διάκονος π. Ευάγγελος Μάρκελλος και έψαλλαν ο Πρωτ. Γεώργιος Βλαχόπουλος και ο...
27 Μαΐου, 2020 - 18:52
Τελευταία ενημέρωση: 27/05/2020 - 19:11

Η Απόδοση του Πάσχα στον Καθεδρικό Ναό Ύδρας

Διαδώστε:
Η Απόδοση του Πάσχα στον Καθεδρικό Ναό Ύδρας

Τελέστηκε το βράδυ της Τρίτης 26 Μαΐου 2020 η αναστάσιμη αγρυπνία για την Απόδοση του Πάσχα στην Ύδρα.

Μαζί με τον Σεβασμιώτατο συλλειτούργησαν ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος και Εφημέριος του Καθεδρικού Ναού Αιδεσ. Πρωτ. Ακίνδυνος Δαρδανός, ο Πανοσ. Αρχιμ. π. Νεκτάριος Δαρδανός και Διάκονος π. Ευάγγελος Μάρκελλος και έψαλλαν ο Πρωτ. Γεώργιος Βλαχόπουλος και ο κ. Γ. Σκάγκος.

Νωρίτερα τελέσθηκε ο Εσπερινός της Αποδόσεως, Όρθρος η Αναστάσιμος Θ. Λειτουργία όπου αφού πρώτα δόθηκε το Άγιο Φως στη συνεχεία στο Νάρθηκα του Καθεδρικού Ναού ο Ποιμενάρχης διάβασε με συγκίνηση το Αναστάσιμο Ευαγγέλιο και εψάλλει το «Χριστός Ανέστη» εν μέσω κωδωνοκρουσιών. Στη συνέχεια ακολούθησε Αρτοκλασία και η Αναστάσιμη Αγρυπνία.

Λίγο πριν την απόλυση ο Μητροπολίτης σε μια από «καρδιάς» πανέμορφη αλλά συνάμα ψυχωφελή ομιλία του που μας συγκίνησε με τον γλαφυρό λόγο του αναφέρθηκε στον Αναστάντα Χριστό.

Παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Ύδρας κ. Γ. Κουκουδάκης, ο Αντιδήμαρχος κ. Ε. Καραμήτσος, η Αντιδήμαρχος κ. Μ. Κάτσικα και πλήθος πιστών.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων