03/02/2023 03/02/2023 Τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία για την ιερά μνήμη των Τριών Σπετσιωτών Νεομαρτύρων, Σταματίου, Ιωάννου και Νικολάου στον περικαλλή ιερό ναό προς τιμήν των Αγίων, τελέστηκε σήμερα το πρωί στις Σπέτσες. Της Θ.Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών. Συλλειτούργησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ. Ιερόθεος και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών και...
03 Φεβρουαρίου, 2023 - 13:07
Τελευταία ενημέρωση: 03/02/2023 - 13:15

Σπέτσες: Τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία για τους Τρεις Νεομάρτυρες

Διαδώστε:
Σπέτσες: Τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία για τους Τρεις Νεομάρτυρες

Τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία για την ιερά μνήμη των Τριών Σπετσιωτών Νεομαρτύρων, Σταματίου, Ιωάννου και Νικολάου στον περικαλλή ιερό ναό προς τιμήν των Αγίων, τελέστηκε σήμερα το πρωί στις Σπέτσες.

Της Θ.Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών. Συλλειτούργησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ. Ιερόθεος και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε εμπνευσμένα και διδακτικά απευθυνόμενος ιδιαίτερα προς τους νέους, ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών.

Προ της απολύσεως τελέσθηκε Δοξολογία με τον προϊστάμενο του Ιερού Ναού Αρχιμανδρίτη π. Γρηγόριο Νανακούδη, Ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως, να ευχαριστεί τους Αρχιερείς, τις αρχές, τους χορηγούς, τους συνεργάτες ενώ απένειμε δια των χειρών του Σεβασμιωτάτου κ. Εφραίμ, τον Σταυρό των τριών Νεομαρτύρων στον Μητροπολίτη Φθιώτιδος. Παράλληλα, εγκαινιάσθηκε η νέα εικόνα του Οσίου Βησσαρίωνος του Αγαθωνίτου από τα χέρια του Μητροπολίτη Φθιώτιδος.

Εν συνεχεία τιμήθηκε ο τέως Εκκλησιαστικός Σύμβουλος του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Νικολάου κ. Διονύσιος Καρύδης δια την πολυετή προσφορά του. Ακολούθησε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας και το κέρασμα στο Αρχονταρίκι του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού.

Παρέστησαν ο Υφυπουργός Ναυτιλίας κ. Κώστας Κατσαφάδος, οι Βουλευτές της Α Πειραιά και Νήσων κ.Ν. Δούνια, κ Ι. Μελλάς κ. Ν. Μανωλάκος ,η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γεωργία Γενιά ο Δήμαρχος Σπετσών κ.Π.Λυράκης και οι λοιπές πολιτικές και στρατιωτικές αρχές και πλήθος κόσμου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων