30/05/2022 30/05/2022 Στην ανακαίνιση και αποκατάσταση της Πατμιάδας Εκκλησιαστικής Σχολής προχωρά ο Δήμος Πάτμου. Το έργο, που θα χρηματοδοτηθεί μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, είναι προϋπολογισμού 1,4 εκατ. ευρώ. «Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα έργα υποδομής στο νησί της Αποκάλυψης, που θα δώσει νέα δυναμική σε ένα από τα πιο εμβληματικά εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας, με...
30 Μαΐου, 2022 - 16:14
Τελευταία ενημέρωση: 30/05/2022 - 16:18

«Αναγέννηση» της Πατμιάδας

Διαδώστε:
«Αναγέννηση» της Πατμιάδας

Στην ανακαίνιση και αποκατάσταση της Πατμιάδας Εκκλησιαστικής Σχολής προχωρά ο Δήμος Πάτμου. Το έργο, που θα χρηματοδοτηθεί μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, είναι προϋπολογισμού 1,4 εκατ. ευρώ.

«Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα έργα υποδομής στο νησί της Αποκάλυψης, που θα δώσει νέα δυναμική σε ένα από τα πιο εμβληματικά εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας, με έντονο εθνικό ιστορικό αποτύπωμα», εξηγεί ο Δήμαρχος του νησιού, Λευτέρης Πέντες.

Η Πατμιάδα Εκκλησιαστική Σχολή ιδρύθηκε το 1713 και η θέση της είναι μοναδική στον κόσμο, καθώς βρίσκεται δίπλα στο χώρο του Ιερού Σπηλαίου μέσα στον οποίο ο Απόστολος και Ευαγγελιστής Ιωάννης ο Θεολόγος έφτασε εξόριστος το 95 μ.Χ. και συνέγραψε το Βιβλίο της Αποκάλυψης.

Είναι το αρχαιότερο σε λειτουργία και ιστορικότερο σχολείο της Ελλάδας πριν ακόμη ιδρυθεί το Ελληνικό κράτος.

Από την Πατμιάδα προέρχονται διδάσκαλοι του Γένους, Αρχιερείς και Πατριάρχες, ενώ η φήμη της έχει εξαπλωθεί πέρα από τα όρια της ελληνικής επικράτειας, από τα Βαλκάνια και τη Ρωσία ως τη Μ. Ασία και τη Β. Αφρική.

Με πληροφορίες από www.ertnews.gr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων