16/03/2022 16/03/2022 Εορτή του οσίου Χριστοδούλου του θαυματουργού, «του εν Πάτμῳ», κτήτορα της Ιεράς Μονής Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στην Πάτμο σήμερα, και από χθες το νησί γιορτάζει με πρωινές και βραδινές Θείες Λειτουργίες. Δείτε τα φωτογραφικά στιγμιότυπα από την Πανηγυρική Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία στο Μοναστήρι το πρωί, αλλά και από την αγρυπνία το βράδυ. Ακολουθούν φωτογραφίες...
16 Μαρτίου, 2022 - 16:12
Τελευταία ενημέρωση: 16/03/2022 - 15:54

Η γιορτή του Οσίου Χριστοδούλου στην Πάτμο

Διαδώστε:
Η γιορτή του Οσίου Χριστοδούλου στην Πάτμο

Εορτή του οσίου Χριστοδούλου του θαυματουργού, «του εν Πάτμῳ», κτήτορα της Ιεράς Μονής Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στην Πάτμο σήμερα, και από χθες το νησί γιορτάζει με πρωινές και βραδινές Θείες Λειτουργίες.

Δείτε τα φωτογραφικά στιγμιότυπα από την Πανηγυρική Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία στο Μοναστήρι το πρωί, αλλά και από την αγρυπνία το βράδυ.

Ακολουθούν φωτογραφίες από την Αγρυπνία του Οσίου Χριστοδούλου στο Μοναστήρι του στην Πάτμο. Όπως αναφέρει ο πρώην Σχολάρχης της Πατμιάδας Σχολής «κατανυκτικές στιγμές, μέσα σε μια ατμόσφαιρα Βυζαντινής μεγαλοπρέπειας, με το φως των κεριών και τις ανεπανάληπτες ψαλμωδίες με το Πατμιακό ύφος και ήθος».

Η Ιερά Μονή του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου άρχισε να κτίζεται το 1088 από τον Όσιο Χριστόδουλο το Λατρηνό, στον οποίο ο αυτοκράτωρ του Βυζαντίου Αλέξιος Α΄ ο Κομνηνός, με χρυσόβουλο, χάρισε το μικρό άγονο και άνυδρο νησί της Πάτμου και τα γύρω νησιά για να εγκατασταθεί. Μαζί του ήρθαν και εγκαταστάθηκαν μοναχοί και πολίτες, κυρίως από την Κρήτη και την μικρά Ασία.

Φωτογραφίες: Σμαράγδα Μουλιάτη, Ματθαίος Μελιανός.

Διαβάστε επίσης:

Aνακομιδή Λειψάνων Οσίου Χριστοδούλου του εν Πάτμω

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων